На житомирському водоканалі побували швейцарські експерти з енергозбереження

Директор Швейцарського бюро співробітництва Гуідо Бельтран та координатор проектів зі Сталого використання енергоресурсів Світлана Грищенко побували на об’єктах водоканалу та ознайомились з проблемами підприємства.

Суть у тому, що агрегати, які нині працюють на водоканалі неекономно споживають енергоресурс. Їх заміна дасть економію електроенергії на рівні 30%. Висока вартість сучасного обладнання не дозволяє здійснити модернізацію силами місцевого бюджету.

Того ж дня експерти Швейцарського бюро співробітництва в Україні обговорили з міським головою Володимиром Дебоєм можливість надання Житомиру гранту у розмірі 8 мільйонів Євро.

Очільник міста переконаний що ця зустріч стане значним поштовхом для розвитку співпраці, адже міська ради та її виконавчі органи вже співпрацюють з ЄБРР, компанією НЕФКО та Міжнародним фондом EБPР.

Довідково: Швейцарська стратегія співробітництва на 2011-2014 рр. продовжує політику Швейцарії на підтримку перехідних процесів в Україні в напрямку покращення умов життя громадян, якісного надання публічних послуг та сталого економічного розвитку. Ця Стратегія фокусується на кількох тематичних галузях, в яких Швейцарія може надати фахову компетентну допомогу та де її внесок буде дійсно корисним: репродуктивне здоров’я, місцеве врядування та надання публічних послуг, фінансова та економічна стабільність, а також стале управління енергоресурсами.