Найкращий засіб догляду за шкірою – фрукти та овочі, – вчені

Замість того щоб ходити в солярій, їжте більше фруктів і овочів: вони зроблять ваше обличчя привабливим, а колір шкіри – приємним для очей.

Учені з Великобританії підтвердили, що найкращий засіб для догляду за шкірою – це фрукти та овочі.

Більшість людей на Заході впевнені, що єдиний спосіб змінити колір шкіри – це піти на пляж або в солярій, проте це не так. «Їж моркву, цибулю та хрін – будеш, як Софі Лорен», – говорили наші бабусі, і мали рацію! Дослідники з Англії і Шотландії вивчали вплив раціону харчування на колір шкіри, і дійшли висновку, що люди, які їдять фрукти та овочі, володіють шкірою більш золотистого і жовтуватого відтінку. Крім цього, в організмі людей зі здоровим кольором обличчя вчені виявили більше каротеноїдів – жовтих і червоних антиоксидантів, пов’язаних з імунною системою і здатністю до запліднення. Каротеноіди містяться в овочах і фруктах жовтого і червоного кольорів, наприклад, в перці, абрикосах, дині, а також в зелені.

Цікаво, що, порівнюючи фотографії жінок і чоловіків, колір шкіри яких був відкорегований за допомогою комп’ютера, найбільш привабливими волонтери знаходили особи людей не з сонячним загаром, а кольором шкіри, який дають каротеноіди.

«Наша робота показала, що люди не тільки здатні відрізнити загар від природного фарбування шкіри, але і зробити правильні висновки про здоров’я людини на підставі кольору його обличчя. Це може бути важливим аспектом у процесі еволюції, коли для успішного продовження роду необхідно вибрати найбільш здорового партнера», – роблять висновок вчені.

Джерело: zdravoe.com