У Черняхівській райлікарні помер побитий житель села Городища. Міліція і прокуратура взялися за голову сільради

17 липня у Черняхівській районній лікарні, не приходячи до свідомості, помер 31-річний житель села Городища. Чоловіка доправили до лікарні тиждень тому з тілесними ушкодженнями у вигляді травми голови.

Односельці стверджують, що смерть цієї людини на совісті сільського голови. Селяни обурені поведінкою голови сільради, якого, як не дивно, 2 роки тому самі ж і обирали. А ще жителі Городища бояться, що керівник села уникне відповідальності. Люди стверджують, у голови сільради і раніше були конфлікти із односельчанами, які закінчувалися рукоприкладством. “В мене теж був інцидент з ним. Він мене вдушив до напівсмерті”, – скаржиться житель села Володимир Грищенко. Причиною останнього конфлікту, який привів до смерті одного з його учасників стало те, що 31-річний житель села заступився за матір.

Люди вимагали, щоб на час слідства сільського голову відсторонили від виконання обов’язків і збирали гроші на лікування односельця. Їхні старання виявливися марними. Попри зусилля лікарів, життя молодого чоловіка врятувати не вдалося. Він помер 17 липня, так і не прийшовши до свідомості. За висновком судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок закритої черепно-мозкової, лицьової травми.

Про те, що до лікарні було доставлено чоловіка без свідомості, до міліції повідомили 9 липня лікарі. За фактом отримання потерпілим тілесних ушкоджень вже наступного дня правоохоронці порушили кримінальну справу за ч.1 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Начальник Слідчого управління УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, каже що у день смерті потерпілого кримінальна справа, порушена за фактом, була перекваліфікована з ч.1 на ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Слідче управління УМВС України в області прийняло справу в своє провадження. В рамках розслідування тривають експертизи, за результатами яких будуть з’ясовані обставини та причини, що призвели до трагедії, інформує Репортер Житомира прес-служба міліції.

Якщо буде встановлена причетність до злочину сільського голови, як стверджують місцеві мешканці, матеріали кримінальної справи, будуть передані до обласної прокуратури для прийняття рішення про порушення кримінальної справи відносно конкретної особи.

Кроки прокуратури:

Для активізації справи з метою її повного і об’єктивного розслідування обласною прокуратурою прийнято рішення:

1. Передати подальше провадження справи з Черняхівського райвідділу міліції до слідчого управління УМВС України у Житомирській області.

2. Ініціювати вирішення питання щодо відсторонення голови сільської ради від виконання посадових обов’язків на період досудового слідства.

Як повідомила Репортерові Житомира керівник прес-служби обласної прокуратури Тетяна Гоша, ступінь причетності сільського голови до спричинення тяжких тілесних ушкоджень померлому стане відомим після отримання результатів низки додаткових експертиз. Наразі з подання прокуратури призначені і проведені додаткові заходи щодо значно ширшого діапазону відтворення подій із залученням судово-медичних експертів.