Опозиція не поділилася прохідними місцями у списку з партією Жебрівського

Об’єднана опозиція поглинула декілька дрібних партій. До “Батьківщини”, “Фронту Змін”, “Народної самооборони”, “Реформи й порядок”, “За Україну” і Українського народного руху долучилася також “Громадянська позиція” під керівництвом Анатолія Гриценка.

З деякими опозиційно налаштованими, попри заяви про відчинені двері для всіх, місцями у списку не поділились. Голова партії Українська платформа “Собор” Павло Жебрівський хоч сам вже і є єдиним кандидатом від опозиції в одному з округів Житомирщини, каже, за партію свою просив, але запрошення до списку не отримав.

Колишній голова політради партії “Наша Україна” Валентин Наливайченко отримав своє місце у списку об’єднаної опозиції окремо від партії. Каже, коли постало питання вибору між помаранчевою партією та об’єднаною опозицією, не роздумуючи пішов від Віктора Ющенка.

Інші колеги з колись потужної “Нашої України” розбрелися по сусідніх партіях. Політсилі на чолі з Віктором Ющенком Комітет опору диктатурі показав на двері, звинувативши колишнього голову держави у співпраці з чинною владою. Нечисленні, але ображені нашоукраїнці на противагу заявляють, що не готові міняти одну диктатуру на іншу.

Рейтинг Нашої України — менше відсотка — не вартий об’єднано-опозиційних зазіхань. А от партія Кличка УДАР з майже десятьма відсотками за даними Центру Разумкова — більш ласий шматок. Але УДАР йде самостійно.

24tv.ua

____________________________________________________________________________

Нагадаємо, сьогодні опозиція показала усі списки. Від Житомирщини по партійним спискам йдуть троє – Пашинський, Сухомлін і Кривенко.