Партія Регіонів у Житомирі відсьогодні не представляє інтереси територіальної громади, – Зубко

Нагадаємо, скликана на сьогодні позачергова сесія житомирської міської ради не відбулася через відсутність кворуму.

16 депутатів від опозиційних сил, представники комітету порятунку української мови на чолі з мовознавцем Віктором Мойсієнком, лідери патріотичних громадських організацій у напівпустій залі у присутності міського голови Володимира Дебоя та секретаря міськради Наталії Леонченко своїми виступами намагалися переконати житомирську міську владу не бути байдужою і стати на захист рідної мови, закликати Президента ветувати розкольницький мовний законопроект.

Сесію за відсутності кворуму міський голова не відкрив.

Геннадій Зубко, який очолює на Житомирщині Об’єднану опозицію вбачає у тому що відбулося демонстрацію владою її відстороненості від настроїв місцевої громади.

“Гуманітарні питання, які хвилюють житомирян і вимагають відповідного реагування на рівні місцевої влади, яка представляє інтереси громади сьогодні нахабно ігноруюються. Ми бачили як депутати від провладної партії проходили повз стіл реєстрації і не реєструвалися. Очевидно, вони бояться дивитися в очі інтелігенції, яка має право вимагати дій на захист державної мови в Україні,” – каже Зубко.

Геннадій Зубко переконаний у тому, що відсьогодні депутати від ПР не мають права називатися представниками інтересів місцевої громади, оскільки демонстративно їх проігнорували.