Прокуратура розбереться, чи стріляв депутат з прокурором у людину на Житомирщині

“Зі стегна кулю витягали пінцетом. У лікарню не йшов. Бо боявся. До міліції теж спочатку не звертався – у них же там все зав’язано. Мені пригрозили, що якщо кудись рипнуся – спалять хату й розберуться з моєю сім’єю. А в мене матір стара – 82 роки. Люди бачили, що мене травмували. Почали радити – не боятися”, – каже чоловік, якого 20 травня у лісі під Ушомиром на Житомирщині ледь не позбавили життя.

Місцевими “беспредєльщиками” за словами потерпілого виявилися колишній прокурор Коростеня Василь Курилюк та місцевий депутат від “Фронту змін” Дмитро Кутишов.

Нагадаємо, за інформацією ресурсу Gazeta.ua, селяни Ушомира та Пугачівки скаржаться, що у їхніх лісах з’явилися свої “Лозінські”. 20 травня місцевий мешканець Леонід Оксенюк пішов до лісу по сироїжки. Курилюк з Кутишовими були на полюванні. Вирішили, що чоловік там зайвий.

“Вони були нетверезі, – каже Оксенюк. – Кинулися мене бити. Я спробував утекти, вони почали стріляти по мені з пістолета. Затягнули в машину, забрали телефон. Сказали написати розписку, що я винен їм 5 тисяч гривень. Доки не написав – катували”.

Одна з куль застрягла в стегні чоловіка, інша пройшла на виліт.

Леонід Оксенюк пройшов огляд в бюро судово-медичних експертиз і 20 липня таки звернувся до прокурора Житомирської області Ігора Проценка з заявою про злочин.

____________________________________________________________________________

Цікаво, що інцидент трапився аж 20 травня, а справу витягли у світ з кошика аж 20-го липня, напередодні старту виборчої кампанії;

Складно повірити, що тут обійшлося без політики, навіть якщо всі покази скаржника – правда;

У будь-якому випадку для опозиції це неприємна ситуація;

В прес-службі Об’єднаної опозиції Репортерові пообіцяли відкоментувати інцидент.

____________________________________________________________________________

Звернення заявника прийнято. Про це Репортерові Житомира повідомили у прокуратурі області. Потерпілий отримав направлення на медичне обстеження, оскільки з часу події за медичною допомогою до жодної медичної установи, а також правоохоронних органів, він не звертався.

Прокуратура області спільно з УМВС України у Житомирській області проводить перевірку викладених у заяві доводів. За результатами перевірки буде прийнято рішення відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства.

Крім того прокурори ознайомилися з публікаціями на інтернет-сайтах у яких йдеться про те, що двоє нападників – депутат і екс-прокурор погрожували заявникові розправою над родиною та наказали мовчати.

Зараз прокуратура перевіряє це звернення на предмет достовірності викладених у ньому фактів.

____________________________________________________________________________

Нагадаємо, 16 червня 2009-го року у Голованівському районі Кіровоградської області в інциденті за участю народного депутата від БЮТ Віктора Лозинського, прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка та начальника Голованівського РВ УМВС Михайла Ковальського загинув 55-річний Валерій Олійник.

Звучали версії, що це було полювання. Учасники інциденту причетність до вбивства заперечували, називаючи свої дії самозахистом. Разом із тим, на тілі загиблого було виявлено 9 вогнепальних поранень, численні переломи. Поховали його без ноги.

Колишнього народного депутата України Віктора Лозінського позбавлено волі на 15 років за вбивство. У вироку Лозінському суд урахував ступень тяжкості скоєного ним злочину і той факт, що він не визнав свою вину, вчинив злочин у стані алкогольного сп’яніння, вчинив злочин, який є загально-небезпечним і скоєним з особливою жорстокістю.

Враховуючи ці фактори суд дійшов висновку, що «виправлення та перевиховання Лозінського можливе тільки в місцях позбавлення волі».