Шестилітній внук житомирського підприємця благав до останнього “не вбивайте”, – міліція

Сьогодні житомирські правоохоронці повідомили про затримання трьох осіб, які обгрунтовано підозрюються у здійсненні розбійного нападу, замаху на вбивство, та у вбивстві з корисливих мотивів двох людей.

Це мешканці житомирського району. 1990-го, 1982-го та 1963-го року народження. Найстарший з них взяв на себе тягар убивці. Раніше він був засуджений за тяжкі злочини, у тому числі – згвалтування.

Чому напали саме на цю родину, хто їх туди навів?, – запитав Репортер Житомира. Міліціонери кажуть, що один з нападників раніше працював на Житньому ринку і якимось чином дізнався, що знайомий йому підприємець непогано “крутиться” і у нього є гроші. Відповідно, знайшлися “подільники”, був складений план розбійного нападу.

Убивати дитину нападники наміру не мали. Йшла мова про те, щоб діяти “за обставинами”. Якщо жінки чинитиму опір – вбивати лише їх. Дочекавшись поки господар залишить будинок і поїде по справах, вони перелізли через паркан, під яким ховалися і вдерлись до оселі.

На їх шляху стала 50-річна господарка будинку, 27-річна жінка та 6-річний внук. З мисливського обрізу була вбита господиня, здійснений постріл у 27-річну жінку. 6-річний хлопчик вчепився у ногу убивці і кричав: “не вбивайте”. Нелюд вистрелив дитині у руку. Хлопчик до останнього не відставав, за що отримав постріл у ногу. Від отриманих травм дитина загинула. 27-річна жінка з тяжкими травмами перебуває у лікарні.

Правоохоронці кажуть, що жертв могло бути більше. На третьому поверсі будинку перебували гості. Почувши галас чоловік спустився з гори. Вбивця націлився, але у момент вистілу в рушниці сталася осічка. Бандити поспіхом покинули приміщення.

Міліціонери кажуть, що мотив нападу – виключно з бандитських міркувань, а його ціль – пограбування. Злочинці встигли знайти 4000 гривень та зірвали золотий ланцюжок з однієї з жертв. Більше забрати їм не вдалося, оскільки вони не розраховували, що у будинку будуть посторонні особи.

Версія про те, що сім’ю житомирського підприємця відправили на той світ з мотивів помсти конкурентів по бізнесу не підтвердилася, – кажуть у міліції. Наразі троє затриманих зізналися у скоєному нелюдському злочині. Вилучені речові докази, які підтверджують їх провину. Слідство й суд визначатимуть ступінь провини кожного з фігурантів злочину. Хоча вже зараз всім трьом “світить” довічне ув’язнення.