Стихійна торгівля у Житомирі безсмертна?

Кажуть, мафія безсмертна. Звісно, треба бути повним ідіотом, щоб називати мафією тих бабусь, які приїхавши у Житомир з одного з навколишніх сіл з склянками малини і чорниці цілий день “засмагають” на розпеченому асфальті, намагаючись заробити якогось червонця на хліб насущний.

Нагадаємо, міськвиконком житомирської міської ради заборонив своїм рішенням несанкціоновану торгівлю у Житомирі на прилеглих до Житнього ринку вулицях. Відповідні нагадування від інспекції з благоустрою отримали усі, хто торгував із землі на вулицях, прилеглих, до Житнього ринку. Хто торгував на Хлібній як аргумент відмови покидати насиджені місця називали те, що якщо вони підуть, їхнє місце займе хтось інший. І все ж вони пішли. Зараз на Хлібній з землі не купиш овса, пшениці, контрафактних дисків, сантехніки і господарського інструменту, деталей для велосипедів, моперів, антен.

Влада Житомира переконувала, що міліція забезпечить дотримання законності і недопустить стихійної торгівлі у Житомирі. Наразі ж що ми бачимо: у період дозрівання чорниці, малини, смородини, вулицю Московську заполонили продавці цих корисних для здоров’я продуктів. Щоправда користь могла би бути більшою, якби не продавалися вони на розпеченому запиленому асфальті.

Міський голова Житомира Володимир Дебой на останній прес-конференції сказав, що йому “душа болить, коли він бачить ту бідність, яка примушує жінок цілими днями пектися на палючому сонці, намагаючись уторгувати декілька гривень.

На Хлібній, з іншої сторони від Житнього ринку дороги останніми тижнями прямо на тротуарі з чийогось мовчазливого дозволу облаштували невеличкий “блошиний ринок”. Одяг для найбідніших верств населення лежав прямо на землі і щоб пройти… через нього треба було переступати. Ті, хто забезпечує дотримання законності не могли цього не бачити… Потроху-попроху, стихійна торгівля навколо Житнього почала відроджуватися. Звісно, є зацікавлені у цьому особи. Інакше рейди проводилися б щодня і по декілька разів і ніхто б не посмів незаконно торгувати у Житомирі.

Один рейд все ж на днях був проведений. З метою контролю та забезпечення виконання рішення міськвиконкому щодо ліквідації стихійної торгівлі працівники міськвиконкому, муніципальної міліції, Корольовського РВ УМВС здійснили обхід вулиць, прилеглих до ринку «Житнього» та вул. Московської.

З’ясувалось, що значна кількість приватних підприємців незаконно розміщують велику кількість рекламних конструкцій, перешкоджаючи тим самим вільному проходу повз побудовані павільйони, інформує Репортер Житомира управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Комісійна перевірка засвідчила, що мають місце самовільно влаштовані торгові місця на тротуарі по вулиці Московській. Незаконно торгуючим запропонували вільні місця на ринку «Житньому».

Влада запевняє що для забезпечення виконання рішення виконавчого комітету та правил благоустрою Житомира і надалі будуть проводитись рейди відповідних служб зі складанням протоколів адміністративних правопорушень та проведенням роз’яснювальної роботи.

Цікаво, коли наступний рейд.