У Житомирі жінка намагалася наздогнати зловмисника

20-річний житомирянин уже мав неабиякий досвід у вчиненні квартирних крадіжок.

Маючи за плечима майже 5 років тюремного стажу і звільнившись з місць позбавлення волі всього кілька днів тому, хлопець узяв до уваги «поради досвідчених товаришів» та вирішив спробувати ними скористатися.

Пізнього червневого вечора чоловік прогулювався однією з центральних вулиць Житомира. Але не свіжим повітрям він вийшов подихати, як виявилося згодом, а вишукував жертву.

Дуже скоро молодик побачив жінку, яка сама йшла додому, та вирушив слідом. Жертва також звернула увагу на свого переслідувача, проте швидко заспокоїлася, побачивши, що той зайшов до сусіднього під’їзду.

Проте раптом хтось затулив їй рота рукою, а біля лівого боку вона відчула лезо ножа. Жінка не розгубилася, відштовхнула зловмисника від себе та намагалась покликати на допомогу, однак нападник штовхнув її та вирвав з рук сумку і парасольку. Жінка виявилася не з лякливих: вона навіть намагалась наздогнати розбійника, щоправда невдало.

Потерпіла негайно звернулась до міліції, описала прикмети нападника та вказала напрямок, в якому той побіг. Підозрюваного було затримано буквально вже за півтори години. Потерпіла впізнала у затриманому свого кривдника, а в його помешканні міліціонери виявили та вилучили викрадені речі. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ст. 187 (Грабіж) Карного кодексу України.

В залі судових засідань обвинувачуваний не був схожий на зухвалого нападника, він намагався розчулити присутніх тим, що повинен забезпечувати малолітню дитину. Однак, навіть рідний батько не зміг підтвердити його алібі. А вилучені з квартири речі потерпілої були переконливим доказом у причетності до скоєння злочину.

Відтак, йому було призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з виплатою потерпілій ще й завданих матеріальних збитків.

Наталія Тимчук, помічник начальника Богунського РВ УМВС України в Житомирській області