Вчені склали антиракове меню

Виявляється, кожен окремо ні один, навіть найкорисніший продукт не захищає людину від онкологічних захворювань. Але якщо в раціоні присутній “продуктовий комплект”, що включає певні живильні речовини, то захист від раку стає реальним і відчутним.

Про це заявили на днях фахівці з Американського інституту дослідження раку. Їх експериментальна робота переконливо доводить, що “живильна програма”, – на відміну від разового та стихійного вживання корисних продуктів, – допомагає істотно знизити ризик розвитку раку. Виходячи з отриманих в ході свого дослідження результатів, учені склали шорт-лист продуктів від раку, які повинні бути присутніми в щоденному раціоні людини.

До нього увійшли …

Продукти, насичені фолієвою кислотою:

апельсиновий сік, полуниця, кавуни, спаржа, яйця, насіння соняшнику і салат-латук. Фолієва кислота – важливий вітамін групи B – захищає від раку товстої і прямої кишки, а також раку грудей.

Продукти з лікопіном:

помідори і продукти на основа томатів. Лікопін – пігмент, якому помідори зобов’язані своїм забарвленням. Їх регулярне вживання знижує ризик розвитку деяких видів раку, включаючи рак простати.

Продукти, що містять ресвератрол:

виноград – особливо червоний і чорний. Найпотужніший антиоксидант ресвератрол має протизапальну дію, чим знижує ризик розвитку небажаних процесів в організмі.

Чай – перш за все, зелений.

У цілій серії лабораторних дослідженнях зелений чай довів свою здатність запобігати раку прямої кишки, легенів, грудей і простати. Подібний ефект спостерігався також у клітинах горлянки і шкіри.

Кольорові фрукти та овочі.

Речовини, які в них містяться, запобігають виникненню злоякісних новоутворень в різних органах і системах. Причому вчені вважають: чим насиченіший їх колір – тим сильніший ефект захисту. За добу необхідно з’їдати п’ять різних овочевих продуктів від раку.

За матеріалами: Медікфорум