Житомирські журналісти вимагають зробити депутата Віталія Журавського ворогом преси №1

Громадські організації «Спілка молодих журналістів Житомирщини» та Житомирська філія Комітету виборців України звернулись до Незалежної медіа профспілки України та Інституту масової інформації з проханням дати перше місце в щорічному рейтингу «Вороги преси -2012» депутатові Верховної Ради Віталію Журавському.

Як передає кореспондент «Коментарів», номінацію пропонується дати Віталію Журавському за внесення законопроекту, який пропонує посилити кримінальну відповідальність за образи та наклеп.

«Цей законопроект спрямований ні на що інше як на придушення вільної журналістики через залякування. Всім відомо, що з рівнем правосуддя в країні ця норма стане ні чим іншим як розправою над пресою. Якщо депутати хочуть посилення відповідальності – нехай почнуть із себе», – йдеться у звернені.

Зазначимо, що народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський зареєстрував законопроект, яким пропонує повернутися до радянської практики покарання за наклеп і карати за поширення неправдивої інформації не тільки штрафами, але й тюремним ув?язненням.

Джерело фото: PHL