Житомиряни занепокоєні станом Богунського мосту (відео)

Один із мостів міста Житомира – Богунський – викликає занепокоєння місцевих мешканців.

І водії, і пішоходи скаржаться на сильну вібрацію конструкції, підмиті опори та дірки у дорожному покритті. Чиновники ж запевняють – з мостом усе гаразд, він служитиме іще щонайменше півстоліття.

Ось цей міст через річку Кам’янка у Житомирі – в аварійному стані. Принаймні, так вважають місцеві. Кажуть, дорожнє полотно постійно провалюється, а від жвавого руху транспорту – конструкція вібрує.

Ольга Ковальчук: “Месяца наверно 2 провалился с той стороны мост, то они его дня 3-4 вообще не ремонтировали. Дуже страшно ходить. Особенно, когда проедет грузовая машина, он шатается. Мы с ребёнком бегом переходим”.

Найширшому мосту Житомира – тридцять два роки. Щоденно через нього їдуть сотні автомобілів та вантажівок, а ще – громадський транспорт. Адже міст сполучає два райони міста.

Дмитро Стефанович, водій: “Мы уже привыкли, он давно аварийный. Как на каруселях, как на американских горках. По-другому в этот район не попадёшь. Можно – там далеко объезжать очень. Плюс это дорога на Новоград, Ровно”.

А ось цей хлопчина добре вивчив конструкцію мосту. Сашко каже – хоч тут періодично і латають дірки, майже одразу з’являються нові тріщини. Під мостом хлопець демонструє ознаки руйнування. Дощова вода, яка стікає до річки, вимиває захисні плити, що вкривають фундамент, а корозія – руйнує опори.

Олександр Янчук: “Очевидно, з цієї труби витікає вода і ми можемо побачити, як реально вона підмиває цей міст. А якщо заглянути сюди, тут таке враження, що тут печери”.

Богунський міст – абсолютно безпечний, натомість заспокоюють у комунальному підприємстві з експлуатації штучних споруд. Він розрахований на століття експлуатації, тож стоятиме щонайменше ще 50 років. Потрібен хіба що поточний ремонт.

Вітольд Пржецяк, інженер 1 категорії КПЕШС: “Цей міст знаходиться майже у задовільному стані. Металеві конструкції цього мосту потребують фарбування, так як він вже не фарбувався декілька років. А проїжджа частина – у більш-менш задовільному стані”.

Для детальнішої експертизи підприємство звернулося до Житомирскього науково-дослідного проектного інституту. Якщо фахівці виявлять, що міст справді аварійний – проситимуть у міста грошей на капітальний ремонт.

Оксана Трокоз, Володимир Жабровець, 5 канал.