На Житомирщині молода жінка викинула своє новонароджене дитя в озеро

Кримінальна драма, яка трапилася в Коростишеві суперечить здоровому глузду і ніяк не бажає укладатися в здорову голову.

В озері центрального парку міста міліціонери виявили жахливу знахідку – понівечене тіло новонародженої дитини. У тому ж парку, неподалік, була затримана молода мати мертвого немовляти. Жінка власноруч викинула в болото вже мертве чадо…

За словами старшого інспектора відділення кримінальної міліції у справах дітей Коростишівського РВ УМВС Ірини Гуменюк, 20-річна мешканка Коростишева виховує 3-річну дочку від невдалого шлюбу. З чоловіком не живе, як втім і з батьками. З ними жінка постійно конфліктує. Перебивається тимчасовим проживанням у якихось знайомих, друзів і подруг. Останні два місяці продавала зібрані в лісах ягоди.

І все б нічого, та раптом, розповідає горе-мати, знову завагітніла

На цьому ґрунті виникли нові конфлікти з рідними. Жінка, забравши дочку, знову подалася шукати знайомих, у яких можна було б прожити. У такому ритмі пройшли всі дев’ять місяців вагітності. На облік в поліклініку не ставала. Пологи, за її ж словами, застали її раптово, коли вона жила в приватному будинку випадкової подруги.

– Народила у дворі, – абсолютно спокійно розповідає затримана мама. – П’яна тоді сильно була. Дитина впала, ударилася головою об землю…

Знайомій не сказала, що народила

Через три дні подруга, проходячи біля кущів на задньому дворі, раптом помітила якийсь предмет, що стирчав із кущів. А коли підійшла ближче – ледь не впала. За її будинком лежало мертве немовля.

В істериці господиня будинку увірвалася до своєї подруги і зажадала пояснень. Та знехотя розповіла про те, що трапилося. Розлючена жінка наказала забиратися з її будинку і прибрати те, що залишилося від дитини. І тільки після того, як за недолугою подругою зачинилася хвіртка, господиня зважилася подзвонити в міліцію.

На місце події негайно прибули правоохоронці, якої опитали місцеву мешканку, в домогосподарстві якої розігралася трагедія, з’ясували дані її постоялиці і почали її розшукувати.

Молода жінка в той час несла звичайний пакет зі страшною ношею в міський парк, щоб викинути його там у болото. Міліцією вона була затримана вже після скоєного.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області