Подробиці жахливої аварії, в якій загинула ведуча «Житомирської хвилі»

Це трапилося близько 11 вечора 24 липня поблизу села Веселе Червоноармійського району.

Білий «Фольксваген» із польськими номерами злетів із дороги у кювет і тричі перекрутився. В автомобілі було п’ятеро. Ведуча « Житомирської Хвилі» Альона побережник, її майже трирічний синок Віталік, колега Роман та двоє пасажирів – Сергій та Іван Васильєви.

– З Житомира Альона з колегою Романом приїхали аж у вечері. Хотіли забрати Віталіка, – згадує батько Альони Віктор. – Хлопчик змалку був дуже хворобливий. І щоб йому було легше – Альона вирішила забрати його ввечері, не у спеку.

Альона Побережник тільки вийшла з декретної відпустки. Без роботи довго не могла. З Віталіком сиділи то чоловік, то куми. А останній тиждень бабусею та дідусем. 26 липня Віталік мав іти в садочок. 25 липня хотіли ще до оформити декілька довідок.

– Вони заїхали буквально на якісь півгодини, – згадує батько дівчини. – Дали їм в дорогу консервації. І вони поїхали… Роман, водій, подзвонив уже аж вночі. Сказав, що вони потрапили в аварію…

Виїхавши з батьківського двору, вже в дорозі, Роман взяв пасажирів. Двох братів, Івана і Сергія Васільєвих із ВеликогоЛугу, попросила взяти Альона.

– Давай підвеземо, – попросила вона водія, – я просто сама колись отак стояла не раз. Мені їх шкода…

Саме Сергій Васільєв і викликав швидку допомогу. Альона сиділа разом з сином на руках на задньому сидінні.

Місце, де трапилася аварія, в народі вважають недобрим. З одного боку дороги – єврейське кладовище. Аварії тут трапляються дуже часто.

– Рома дзвонив мені. Потім, після того дня… Просив, щоб ми йому вибачили. Я щиро сказав, що зла на нього не тримаю, який би висновок не зробили у ДАІ, – говорить батько Альони, – я знаю, якби моя донька лишилася живою, вона би так і зробила. Він розповідав мені, що була машина, як мінімум дві… Одну він обігнав, а друга – вискочила з Веселого, із-за повороту.

Слова водія підтверджує і пасажир Сергій Васільєв.

У Червоноармійську свою землячку Альону Побережник добре знають. Тому звістка про її загибель приголомшила багатьох.

Про ту лиху ніч більше майже нічого не нагадує. Іван Васільєв досі у лікарні. Водій «Фольсвагена», колега Альони, поки вдома. Фізичних травм великих немає. Але є великий психологічний тягар. Маленькому Віталіку просто пощастило. Народився у сорочці, кажуть у лікарні. Після аварії мав тільки розсічену шматком скла брову та черепно-мозкову травму. Зараз хлопчик у дідуся з бабусею.
Бояться, щоб дитина нічого не запідозрила. Альонині батьки поховали від малого всі фотографії.

– Дуже боїться машин, – розповідає дідусь Віталіка, – Хотіли на днях їхати в Станишівку в обласну лікарню, щоб лікар оглянув. Почав кричати. Ледве сів. Постійно каже: «Машина – біда»…

Роман Здорик, газета «Субота»