Реальне життя на Житомирщині: Ємільчинський район спивається. Фото

Минулими вихідними у найвіддаленіших селах Ємільчинського району, де процвітає біднота і пияцтво, побували міліціонери.

Охоронці закону час від часу проводять профілактичні рейди, спілкуються з кризовими сім’ями. Робота у них така.

Отож:

6-річний Миколка проживає разом з матір’ю та батьком

У родині зростає ще й 9-річна дівчинка, однак на час відвідин працівників міліції її вдома не виявилося і де саме дитина батьки достовірно не знали, припускаючи, що пішла гуляти на інший край села. Втім, така ж непевна відповідь була й на запитання про те, що діти сьогодні снідали і чим мають обідати, оскільки надворі була вже перша година.

Батько, на вигляд давній і сильний прихильник міцних напоїв, твердить, що він з радістю купив би хліба, аби магазин був відкритим

Міліціонери, вислухавши ці зворушливі пояснення, примусили “господарів” прибрати у будинку, сказали, щоб перестали пити горілку. В іншому випадку – їх позбавлять батьківських прав і заберуть дітей.

Голова Ємільчинської РДА Леонід Забела чудово орієнтується у тому, що район спивається. – Перша біда по селам – це пияцтво, це самогоноваріння. Ми знаємо, що місцеві магазини, які мають належні документи на здійснення торгівельної діяльності, подекуди, у вечірній час, реалізують і горілку домашнього виробництва, – дивує своєю обізнаністю у таких “тонкощах” керівник району.

Міліціонери вирішили перевірити, яка ситуація з горілкою власного виробництва у районі. Виявились, що на Ємільчинській землі течуть ріки самогону. Лише упродовж одного дня на території району було вилучено 70 літрів самогону, 240 літрів самогонної закваски та 7 самогонних апаратів.

П’яна людина – сама по собі неадекватна. А якщо вона “бухає” роками – від неї можна чекати що завгодно, оскільки деградація особистості, крах дитячих мрій, нереалізованість, ведуть прямою дорогою до агресії, зла. А якщо ще й батьки “бухали”, то дорога в бездну була прокладена ще з дитинства.

Хіба може жити добро у такому хаосі?

До оселі 82-річної жительки району, розбивши віконне скло, посеред ночі заліз нетверезий молодик. Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули за викликом до населеного пункту, констатували викрадення у пенсіонерки 700 гривень.

Прикута до ліжка старенька просто не в змозі чинити опір будь-кому

Кривдника немічної жінки оперативники затримали уже наступного дня. Парубок проживає за декілька хат від бабусі й, маючи умовно судимість, встиг вчинити уже дві крадіжки. Гроші пенсіонерки витратив, за його словами, відразу у місцевому магазині на спиртне.

Результати рейду:

– Попередження понад 150 правопорушень;
– Розкриття 2-х злочинів;
– Візити до 11-х кризових сімей та 4-х місць проведення дозвілля молоді,;
– Вилучення трьох одиниць мисливської гладкоствольної зброї та спецпристрій.

Фактаж: Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області