У Житомирі пройшов фестиваль японської культури та анімації: фото

У суботу, 4 серпня, у міському палаці культури відбувся перший етап фестивалю японської культури та анімації «Аkari 2012!».

До Житомира учасники фестивалю з’їхались із різних куточків України: Київ, Львів, Вінниця, Рівне, Хмельницький. Першого дня у міському палаці культури проходило відкриття фестивалю та косплей-шоу (учасники в костюмах персонажів аніме показують художній номер), під час проведення якого учасники представляли свої костюми та художні номери.

На другий день підбивалися підсумки. Під час проведення фестивалю у кінотеатрі імені І. Франка проводитлися покази японської мультиплікації – аніме.

«Цей фестиваль покликаний залучити житомирську молодь до творчого, змістовного дозвілля та сприяти гармонійному розвитку та спілкуванню обдарованої молоді. Підготовка фестивалю – це серйозна робота, тому діти, які сьогодні тут, отримують досвіт та, звичайну, масу задоволення!» – наголосила заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту Людмила Сікайло.

Палац культури був повністю заповнений молоддю та батьками учасників

Крім того у холі палацу розмістився ярмарок, де можна було придбати різні прикраси із елементами японської культури та фотовиставка.

Цьопусь Катерина, учениця гімназії №24, розповіла про нові враження та відкриття на фестивалі: «Сьогодні ми проводимо перший аніме фестиваль у Житомирі. Нам допомагають представники із інших міст та управління сім’ї, молоді та спорту. Це дуже цікаво та пізнавально, адже ми знайомимось із культурою іншої країни, ми знайомимось із новими людьми, ми відкриваємо для себе світ у всіх його фарбах!»

Управління по зв’язках з громадськістю