У Житомирі роботодавці отримають податкові пільги

Новий закон про зайнятість змусить роботодавців бути поступливими.

Завдяки новому закону про зайнятість роботодавці мають отримати податкові пільги, працівники – безкоштовне перенавчання, а село – фахівців, пише “Сегодня”.

Президент підписав закон “Про зайнятість населення”, який має полегшити пошуки роботи та освоєння нових професій. Він вступає в силу з 1 січня 2013 року. За словами першого заступника голови АП Ірини Акімової, перш за все виграє молодь без досвіду роботи, люди передпенсійного віку, батьки, що виховують дітей-інвалідів (роботодавець зазвичай побоюється, що вони багато часу будуть на лікарняному). Ті, хто прийняв на роботу таких людей отримають податкові послаблення – звільнення на рік від єдиного внеску на загальнообов’язкове держсоцстрахування.

У той же час опозиційний нардеп Ксенія Ляпіна вважає, що бізнес добровільно не піде на такі умови – компаніям вигідно брати працівників з досвідом, хай і на більшу зарплату, ніж за копійки мати з дитиною або студента, віддача від яких невелика.

“Влада почне примусово змушувати держструктури набирати певний відсоток таких співробітників, щоб зімітувати, що закон діє”, – вважає вона.

Роботодавці ж бачать у законі деякі нюанси.

Газета: Сегодня