У Житомирі відкрилася фотовиставка «Відчути поглядом»: фото

З 5 по 30 серпня у приміщені обласної універсальної бібліотеки ім. О. Ольжича проходить фотовиставка Андрія Морозова та Ігоря Толстого.

Організатори виставки розповідають, що вона присвячена Житомиру. Це добірка не просто професійних знімків, а результат роботи чотирьох років. Всього на виставці представлено 3 експозиції, сто фотографій, розміром 59х42 см (А2).

У першій експозиції, під назвою «Зведена пам’ять» представлені архітектурні пам’ятки Житомира. Друга експозиція – «Трохи вище даху». Тут можна побачити звичне для багатьох місто, але з незвичного ракурсу.

Останя, третя експозиція має назву «Під покровом ночі». На цих фото можна побачити вечірній Житомир. Ця експозиція містить в собі комбінований варіант попередніх двох.

Також відвідувачі фотовиставки зможуть повернутися назад в часі, та дізнатися про Житомир та його споруди багато чого цікавого.

Волинська духовна семінарія “Імперіаль”

Була заснована 14 травня 1796 року старанями першого Волинського та Житомирського єпископа Варлаамом Шишацким.Після пожежі у 1821 році семінарія була у 1902 переведена до Житомира.

Гарнізонний будинок офіцерів

Будинок працьовитості

Перший Будинок працьовитості був побудований в Кронштадті у 1882 році на пожертвування батьком Іоанном Кронштадтський (Іван Ілліч Сергієв). Тут кожен міг знайти собі роботу, отримати притулок і турботу. Ідея будинків працьовитості незабаром набула поширення по всій Російській імперії. До 1898 року було вже 130 будинків працьовитості, в тому числі і в Житомирі.

Пожежна каланча

Каланча – вежа для спостереження при пожежній частині. Застаріле значення – дозорна (оборонна) вежа.

Прибутковий будинок Трібеля

Був збудований у 90-х роках ХІХ століття фабрикантом Гилярієм Трібелем. Зазвичай у цьому трьохповерховому будинку нижчі поверха здавалися в оренду.

Марина Кузьменко