Яблучко від яблуньки: міліція Житомирщини своїми методами виховує дітей з неблагополучних родин

На Житомирщині, як і по всій державі, тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Літо-2012». Оздоровчі табори, дискотеки, кафе, бари, інші місця проведення дозвілля молоді, торгівельні заклади – тут міліція пильнує дитячу безпеку і дотримання малолітними норм правопорядку.

Адже дітей з неблагополучних родин на Житомирщині немало. А яблочко від яблуні дуже рідко далеко падає, тому за такими дітьми дивитися треба дуже уважно.

Цього літа в нашій області 47 дорослих громадян міліція притягнула до адміністративної відповідальності за втягнення неповнолітніх у пияцтво. 266 батьків сплатили штраф за ігнорування своїх обов’язків по вихованню дітей.

За два місяці літа 50 підлітків затримано за вчинення злочинів. Ще понад 200 – за різні правопорушення.

До речі, з дітьми, схильними до всіляких негативних проявів, у працівників міліції свій метод профілактики. Понад сотня малолітніх хіліганів побували на екскурсіях у спецустановах міліції, як то ізолятори тимчасового тримання або слідчі ізолятори.

– Позитивний виховний вплив таких відвідин, як правило, проявляється в їх подальшій поведінці. Вони починають задумуватися про своє майбутнє, – кажуть Репортерові у прес-службі обласної міліцій.