Жителі Озерного потерпають від безладу у комунальній сфері

Минуло 10 років, відколи згідно із Постановою Кабінету Міністрів України № 1282 від 29 серпня 2002 р. почався процес передачі житлового фонду військового містечка Озерне на баланс Новогуйвинської селищної ради.

У 2007 р. на баланс ради була передана тепломережа, після чого створили комунальне підприємство «Озерне». Відтоді, за словами жителів містечка, вони, крім комунальних послуг, сплачують за роботу нової структури. Оскільки досі водогосподарство, очисні споруди та житловий фонд загалом не передані селищній раді, нічого не ремонтується.

Про ці проблеми жителі Озерного днями обговорювали на зустрічі, де були присутні голова Ради ветеранів смт Озерне Євгеній Яковенко, голова Новогуйвинської селищної ради Валерій Гарбуз, начальник гарнізону Олексій Захарчук.

Громада вимагала вирішити питання аварійних будинків, а саме ремонту дахів, комунікацій тощо. Також обурювались через криміногенну ситуацію, яка виникла внаслідок відсутності освітлення вулиць та нічного продажу алкоголю підліткам у магазинах селища..

Голова гарнізону сказав, що готовий передати окремі аварійні будинки на баланс селищної ради, однак рада відмовляється прийняти не відремонтоване приміщення.

Голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода», правозахисник Сидір Кізін зауважив, що проблеми Озерного полягають у відсутності коштів у селищній раді.

«Немає грошей також на ремонт доріг в селищі, благоустрій території. А між тим, проблема могла б бути вирішена дуже просто – Міністерство оборони могло б передати на баланс селищної ради весь комплекс колишнього військового містечка, з об’єктами житлового фонду, земельними ділянками. Ситуацію можна змінити, якщо громада стане повноправним господарем майна. Тоді селищна рада не буде жебраком, а зможе самостійно вирішувати всі потреби жителів Озерного», – наголосив Сидір Кізін.