Житомиргаз шантажує власників колонок, відрізаючи від газу цілі будинки

Житомиргаз масово почав відулючати багатоповерхівки в Житомирі від газу через наявність в деяких квартирах колонок і котлів.

Навіть одна квартира з колонкою може стати причиною відрізання від газопостачаня цілого під’їзду.

Працівники житомиргазу кажуть, що встановлені колоки зараз визнані небезпечними і вимагають від власників купити нові, які є “дозволеними”. Причому для них немає значення те, що мешканці в свій час отримали дозволи на ці колонки і мають на них усі документи.

Вже три дні без газу живуть люди в будину на Маршала Рибалка, 2. Мешканці розлючені, в більшості немає колонок. Люди навіть їсти зварити не можуть. А в багатьох є маленькі діти.

Вланики ж колонок запевняють, що в них є всі документи і дозволи. З них просто хочуть здерти ще 5000 гривень за встановлення нових колонок. Житомиряни не розуміють, чому мають платити знову. Дії Житомиргазу вони вважають звичайнісіньким шантажем і здирництвом.

– В мене є всі документи на колонку, я в свій час віддала 2500 гривень за неї. Тепер мені кажуть, що ці колонки заборонені і треба нові купляти. А в мене немає таких грошей. В мого чоловіка псоріаз і йому потрібно кожен день митись. Як мені жити без гарячої води? Я в тазіку її ненагріюсь, – жаліється пані Зинаїда, мешканка будинку на вулиці маршала Рибалка, 2. – Працівники Житомиргазу просто пересварили будинок і натравлюють тих, в кого немає колонок на тих, в кого вони є.

Майстри Житомиргазу, які були біля будинку, пояснили, що наказ відключати будинок їм дало керівництво.

Працівники кажуть, що така ситуація по всьому Житомиру і деякі будинки без газу вже більше тижня.

Сергій Роздум, 20 Хвилин