Бердичівські ударівці вимагають від «Укрзалізниці» поновити скасовані маршрути: фото

Нещодавно бердичівські ударівці провели мітинг під гаслом – «Бердичів – важливий залізничний вузол».

Усі мешканці міста та прилеглих райцентрів звикли користуватися цим зручним та доступним видом транспорту. Для багатьох громадян важливу роль відігравала не лише швидкість, а й помірна ціна залізничних сполучень. Але за новим розкладом руху по станції Бердичів на 2012-2013 рік скасовано пасажирські поїзди у напрямку Києва, Львова, Харкова та Москви.

Наприклад, тепер для бердичівлян швидко та зручно дістатися зранку до столиці України, а ввечері повернутись назад є великою проблемою. Маса незручностей виникла також і в приміському сполученні, зокрема через скасування дуже зручного, особливо для студентів, ранкового дизеля до Житомира.

Такий стан речей є ганебним та несправедливим

Боротися зі свавіллям, що панує на Південно-Західній залізниці, вирішила Бердичівська міська організація політичної партії «Удар Віталія Кличка» (Український Демократичний Альянс за Реформи). У рамках всеукраїнської акції 7 вересня у сквері Привокзальної площі нашого міста представники даної політичної сили організували мітинг на підтримку поновлення скасованих «Укрзалізницею» маршрутів пасажирських та приміських поїздів.

До акції долучились представники різних політичних партій, громадських організацій та прості мешканці міста

Вони прийшли сюди, щоб сказати своє рішуче «ні!» безвідповідальній практиці скорочення їх прав та транспортній блокаді Бердичева. Адже зручне пересування країною – не примха громадян, а об’єктивна потреба і законне право, тому зручно та комфортно має бути саме пересічним пасажирам, а не чиновникам.

«Дана ситуація негативно впливає на можливість пересування громадян у межах області та України. Найбільшим вразливими у цьому питанні виявились пенсіонери та пільгові категорії населення», – зазначив голова міського осередку громадської організації «Українська національна свідомість» Леонід Еверт.

Він ґрунтовно ознайомив громадян з ситуацію, що склалась у зв’язку з відміною руху деяких електропоїздів

Також назвав наслідки, до яких призвели такі дії залізничників.

«Складається враження, що керівництво «Укрзалізниці» не думає, що в Бердичеві живуть люди, яким потрібно пересуватись, на яке вони мають законне право. А позбавити людину права на пересування – ганебне явище», – переконаний він.

Скасування руху потягів дальнього слідування та приміських маршрутів – лише вершина айсбергу досить серйозної проблеми

«Не всі ми задумуємось, що стоїть за цією проблемою, а як почнемо розбиратися, то побачимо, що так звана «оптимізація» і бізнес призвели до того, що вантажні транспортні потоки рухаються найкоротшими маршрутами, тобто коліями, що з’єднують міста України. Натомість пасажирські поїзди скеровано об’їзними найдовшими шляхами.

Залізничні перевезення контролює партія влади. Як результат, ми бачимо, що пасажирські потяги скорочуються, їм немає місця на залізниці. Бо там, де раніше проходив пасажирський залізничний транспорт, йдуть прибуткові транспортні вантажопотоки. Це призводить до того, що структура залізниць не може пропустити електрички та інші пасажирські поїзди, тому їх скасовують», – прокоментував ситуацію, що склалась на Укрзалізниці, голова Бердичівського осередку політичної партії «УДАР» Едуард Томашевський.

Не залишив Едуард Томашевський поза увагою і ще одну болючу проблему усіх бердичівлян – залізничний переїзд, який зараз перекриває в Бердичеві рух автотранспорту кожних 4-5 хвилин. Через Бердичів нині йдуть в основному вантажні потоки, а значна кількість пасажирських потягів скеровано іншими об’їзними маршрутами.

Отже, замість важливого пасажирського залізничного вузла, стараннями байдужих до наших проблем залізничних чиновників, місто перетворюється на таку собі перевалочну базу для вантажних потоків

«Ми розуміємо, що це питання нашого регіону, тому слід об’єднатися і вимагати від влади повернути все назад. Нам потрібно бути об’єднаними і захищати права бердичівлян, усіх жителів регіону, бо крім нас самих нам ніхто не допоможе», – переконаний голова Бердичівського осередку політичної партії «УДАР» Едуард Томашевський.

Поділитися своїми думками з приводу даної проблеми могли представники різних громадських організацій нашого міста та звичайні мешканці, які охоче долучились до проведення мітингу. Усі вони переконані, що реформування залізничної галузі не повинно означати погіршення становища пасажирів, а навпаки має сприяти значному поліпшенню транспортного сполучення та комфорту пасажирів.

Своє бачення так званих змін на «Укрзалізниці» ініціатори акції – представники політичної партії «УДАР Віталія Кличка» та учасники мітингу виклали у тексті звернення, що адресується її керівництву. До звернення також додаються підписи учасників даної акції.