Громадський тиск може змусити нинішній режим вести себе хоч трохи по-людськи – Павло Жебрівський

У ході формування складу дільничних комісій по 63 Бердичівському виборчому округу були порушення, – заявив журналістам під час прес-конференції в Бердичеві кандидат у народні депутати по згаданому округу, депутат Верховної ради України Павло Жебрівський.

Зокрема, під час жеребкування Павло Жебрівський отримав 4 номер, який надав йому право мати своїх представників в усіх виборчих дільничних комісіях.

Адже згідно з постановою Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року № 895, «згідно із встановленою жеребкуванням черговістю визначається послідовність включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. Особи, що внесені до списків кандидатур до складу дільничних виборчих комісій під номерами, зазначеними у відомості, підлягають включенню до складу дільничних виборчих комісій у черговості, визначеній жеребкуванням».

Проте із 199 поданих до окружної виборчої комісії кандидатур, до складу дільничних виборчих комісій увійшли тільки 44 представника Павла Жебрівського

«Якимось дивним чином по більшості дільничних комісій четвертий номер став більший, ніж №59 Партії регіонів. Тобто члени комісії від ПР по жеребу випали 59, і вони виявилися представлені в кожній дільничній комісії, а наш жереб випав четвертим, і члени від кандидата Павла Жебрівського представлені тільки в 20% дільничних комісій, – розповів кандидат у депутати. – Власне можна по-різному відноситися до кандидата в депутати Павла Жебрівського, але не можна змиритися з тим, як нагло і цинічно роблять усіх дурнями. Єдине, що може вплинути на ситуацію сьогодні, змусити нинішній режим вести себе хоч трохи по-людськи, – це громадський тиск».

У зв’язку з явним порушенням виборчого законодавства членами окружної виборчої комісії округу № 63, довірена особа Павла Жебрівського звернулася до Житомирського окружного адміністративного суду з приводу дій та бездіяльності ОВК. Засідання, яке було призначене на 26 вересня, перенесене на наступний день, четвер.

На запитання, «Чи вірите Ви судам?» Павло Жебрівський відповів:

«Після тих політичних рішень, які були по опозиціонерам, великої віри до суду у мене немає, але надія помирає останньою».

Прес-служба кандидата у народні депутати України по 63 виборчому округу Павла Жебрівського