Гриценко у Житомирі назвав олігархів бомжами

Сьогодні у рамках агітвізиту на Житомирщину, з журналістами спілкувався Анатолій Гриценко.

Анатолій Гриценко. Екс-міністр оборони України за президентства Віктора Ющенка. Період свого керування збройними силами України записує собі в однозначний актив.

Голова партії “Громадянська позиція”. Порівняно молода партія спочатку збиралася йти на вибори самостійно. Навіть критикував Яценюка і Ко за непослідовність. Але потім, “домовилися”. Гриценко став третім у списку ОО і палким прихильником ідеї консолідації опозиційних сил України навколо програми Об’єднаної опозиції. Може й правильно – скільки ж можна чванитися?

Гриценко звертає свою увагу на проблеми війська. Йому відомо, що на Житомирщині проживає багато звільнених у запас військових. Каже, у наших краях – сильна військова традиція. І одразу ж до обіцянок: “У нашій програмі записано, що прийшовши до влади ми одразу ж перерахуємо пенсії усім військовим. Перерахунок буде здійснено за рахунок збільшення посадового окладу, тобто все буде чесно, а не так, як нині”, – каже екс-міністр оборони України. А зараз, за словами Гриценка, Уряд збільшує зарплати лише за рахунок преміальних, які не враховуються у пенсію.

І продовжує: “Ми скасуємо пенсійну псевдореформу Азарова-Тігіпка. Пенсія українських вйськовиків залежатиме від трудового стажу, розміру зарплати та надбавок за особливі умови праці для тих, у кого вони були”.

Ще Гриценко переконує, що прийшовши до влади Об’єднана опозиція поверне гарантії держави громадянам, які своїм втраченим здоров’ям заслужили на соцзахист. Це чорнобильці, афганці, ветерани інших збройних конфліктів – 33 категорії… “Якщо раніше соціальний захист цих людей гарантувався Законом України, то за нинішньої “соціальної влади” рішенням Конституційного суду ці статті віддані на розсуд Кабміну. Тобто, Азаров сяде і скаже “у бюджеті обмаль коштів, “німа” чим платити”, – каже Гриценко і запевняє, що опозиція поверне соцзахист пільговикам.

Кому як не Гриценку, відомо за якими моделями будуються держави світу. У свій час йому пощастило навчатися в американському військовому університеті. Каже, у нас збудована поліцейська держава. Форму і зброю носять 715 тисяч людей. З цієї кількості лише чверть – військовики! Три четверті – сили внутрішньої безпеки, які захищають владу від народу.

Скорочення армії не буде, – заспокоює житомирських офіцерів і старшин їх екс-командувач

Каже, неможливо скорочувати армію після заяв Януковича про позаблоковий статус України. Цей статус навпаки має стимулювати збільшення чисельності і боєздатності ЗСУ, оскільки за таких умов нам нічого розраховувати на сусідів. “На цьому фоні будь-які розмови про кардинальне скорочення армії – злочинні,” – переконаний Гриценко.

Команда Януковича за версією Анатолія Степановича боїться двох речей:

1. Масових протестів;
2. Втрат американських і європейських віз.

І наостанок Гриценко зробив ледь не сенсаційну заяву, прирівнявши мультимільйонерів, які розпаслися в Україні, з бомжами. “Вони бомжі, бо працюють тут, а усі їхні статки, офшори, родини, навчання дітей і т.д. – за кордоном. Для них немає Батьківщини, як і постійного місця проживання. Тому для них життєво важливо зберегти візи”, – говорить правдоруб Гриценко.

____________________________________________________________________________

Нагадаємо, США вже готові заборонити видачу віз тим, хто посадив Тимошенко. “Сенат США засуджує дії адміністрації Президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивоване ув’язнення колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко”, – йдеться в тексті резолюції. Також Сенат закликає Держдеп США запровадити заборону на видачу віз представникам української влади.