На Житомирщині “ручна” ОВК прийняла незаконну постанову, яку скасував суд, – Кізін

16 вересня Житомирський окружний адмінсуд визнав протиправною та скасував постанову № 9 окружної виборчої комісії (ОВК) одномандатного округу № 67.

Виборча комісія вирішила звернути увагу «Свободи» на необхідність визначення органами місцевого самоврядування за 100 днів до виборів відведення місць для розміщення агітаційних матеріалів. У “Свободі” переконані: “ручній” ОВК дали вказівку заборонити їхній політсилі розміщувати в окрузі агітаційні намети.

Представник ОВК, керівник Чуднівського осередку Партії регіонів, Катерина Домашенко в суді так і не спромоглася обґрунтувати законність постанови, – кажуть учасники судового засідання.

– При прийнятті цієї постанови Чуднівська ОВК порушила щонайменше п’ять статей виборчого закону, а в резолютивній частині ще й дозволила собі визначити якісь «партії-суб’єкти виборчого процесу що є представниками ВО «Свобода», – йдеться у розповсюдженому прес-службою “Свободи” повідомленні.- Про абсурдність цієї постанови представники різних партій та окремі члени комісії повідомляли на засіданні. Але «ручна» ОВК прийняла постанову.

– Ми неодноразово раніше заявляли про нездатність цієї комісії провести вибори в межах законодавства. Про нікчемність її рішень свідчить і оскаржена нами постанова. Ми постійно інформуємо закордонних спостерігачів про перебіг виборчого процесу в 67 окрузі», – заявив кандидат від “Свободи” Сидір Кізін.