Незабаром житомирянам покажуть гуцульські танці

1 жовтня у Житомирській філармонії виступатиме національний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія».

Ансамбль збирає, художньо обробляє та пропагує гуцульську народну творчість, створює нові пісні, танці та театралізовані вокально-хореографічні картини з життя Гуцульщини. В репертуарі івано-франківців є також твори української, російської і зарубіжної класики. Гуцульський ансамбль пісні і танцю за період свого існування провів понад 10 тисяч концертів у різних країнах світу: Англії, Німеччині, Польщі, Угорщині, Італії, Канаді.

Державний Гуцульський ансамбль пісні і танцю створений у 1939 році відомим українським композитором та культурним діячем Ярославом Барничем. У травні 1940 року ансамбль показав свою першу програму в Станіславі.

Творчий склад колективу — 50 чоловік, зокрема мішаний хор, танцювальна група, оркестр народного типу, співаки. В 1956—1970 роках на новий якісний рівень ансамбль вивів Михайло Гринишин. З початку 1980-х років художнім керівником ансамблю є народний артист України, професор Петро Князевич. Івано-Франківський національний академічний Гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» — професійний вокально-хореографічний колектив. З 18 липня 2011 цілісний майновий комплекс ансамблю переданий до сфери управління Міністерства культури України.

Отже, 1 жовтня національний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» виступить у Житомирській філармонії о18.30. Ціна білетів від 30 до 70 гривень.