У Житомирі хочуть відкрити індустріальний парк

Сьогодні, 4 вересня у Житомирі ввели в експлуатацію резервний трансформатор на підстанції ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна».

Завдяки відкриттю нового трансформатора, багато підприємств міста вже отримали гарантоване електроживлення.

Сьогодні на території заводу хімічного волокна функціонує більше 20 великих суб’єктів господарювання, які виробляють продукції на суму близько мільярда гривень.

Хочу подякувати робітникам, які відновили цей трансформатор. Це буде потужний крок, щоб здійснити цілу систему комплексних заходів на вулиці Промисловій, на базі колишнього заводу «Хімволокно». Я вважаю, що тут ми маємо створити індустріальний парк. Перший крок – це енергія, каналізація, очистка території – сказав губернатор Житомирщини Сергій Рижук.

Все це за словами очільника області має робитися для того аби не відлякувати потенційних інвесторів. Адже приїжджаючи до Житомира, вони так їдуть назад, не вклавши жодної копійки у завод.

«Житомирський завод хімічного волокна» має дуже велику територія, частина приміщень простоюють в занедбаному стані

Міський голова Володимир Дебой дякував працівникам, які три роки працювали в екстремальних умовах на одному трансформаторі

Сьогодні, спільними зусиллями, області, міста та інвестора нам вдалося мати гарантоване енергозбереження. Стосовно питання, яке піднімалося відносно гуртожитків: перше, потрібно зняти їх з балансу підприємства, тому що таким чином приватизувати їх неможливо. Друге, потрібно спільно вирішувати питання, як привести гуртожитки в нормальний стан. Тільки ліфти у них стоять вже більше десятка років, – сказав Володимир Дебой.

На балансі «Житомирського хімволокна» знаходиться 14 гуртожитків та барків, які не обхідно передати у комунальну власні територіальної громади Житомира. У міській раді вже готові до співпраці. Проте в плані відновлення, потрібно передбачити кошти на модернізацію гуртожитків.

Марина Кузьменко