В центрі Житомира з’явиться сучасний кіноконцертний комплекс

На сьогоднішній день і кінотеатр «Космос», і кінотеатр «Жовтень» знаходяться в занедбаному стані.

– Видно у наших попередників совість десь там збереглася, що вони не приватизували й не продали як «Україну» ці приміщеня, – сказав міський голова Володимир Дебой.

Очільник міста вважає головним пріоритетом – реконструкцію кінотеатру «Жовтня», тому що він знаходиться в центральному місці.

– У нас в Житомирі немає належних умов для будинку творчості дітей. Ми плануємо зробити, реконструювавши «Жовтень», кіноконцертний комплекс. Тобто це буде комплекс, в якому буде можливість і сучасне кіно подивитися, і концерти провести, і будуть створені умови, вже є такий проект, – сказав мер міста.

Зараз йде фінансування проектних робіт. Після того, як розроблений проект пройде державну експертизу, буде визначено скільки треба грошей, щоб його відновити.

– І «Жовтень», я думаю, має залишатися у власності міста на роки. Як дитячий, як розважальний комплекс, де будуть проводитися семінари, де будуть проводити навчання, де будуть проходити конференції. І театр повинен бути театром. Філармонія повинна бути філармонією, а це буде таким місцем, де можна буде провести і навчання і зустрічі, і конференції, і врешті-решт концерти, розважальні програми, – підкреслив Володимир Михайлович.

Джерело: ruporzt