У Житомирі окремим багатоповерхівкам вдається зробити для свого благоустрою більше

Це будинки, у яких мешканці організовуються і наводять у своєму спільному господарстві не лише елементарний порядок, а й створюють красу.

Під’їзди, багатоверхівки, де на своєму місці перебувають старші будинків, голови ОСББ одразу ж видно. Там немає розрухи, люди усміхнені, у їх словах ентузіазм, а не патерналіське приречене “дай, дай”…

Один з таких будинків, де і квіти радують око і чистота у під’їздах наштовхує на роздуми, чому не кругом так – за адресою Народицька, 15. Це район “Гормолзаводу”.

ОСББ “Молочник” без діла не сидить. Мешканці власними силами роблять своє життя у цьому будинку приємним і зручним. Створили гарну клумбу, фарбують, слідкують за порядком. Те, що їм дуже треба, але не у їхніх силах – попросили у влади.

А треба людям заасфльтувати прибудинкову дорогу навколо їх дев’ятиповерхівки

Вона зруйнована

У дощову пору тут калюжі

Негарно і незручно…

…і так багато років…

На зустріч з активними жителями будинку приїхав міський голова

Каже, гроші на асфальтування їхньої дороги будуть закладені в бюджет наступного року окремою статтею. Міському голові імпонує завзятість мешканців. На їх прикладі він доводить тезу про те, що в питанні фінансування комунальних робіт має бути співпраця влади та місцевих жителів, для яких ці роботи виконуватимуться. “По-перше, люди самі визначатимуть, які роботи треба зробити, по-друге, вони прийматимуть у цьому активну участь, а це означає, що жителі будинку більш бережливо ставитимуться до тих надбань, до запровадження яких вони стали причетними,” – каже Дебой.

Голова ОСББ “Молочник” Тетяна Зятікова підготувала активним жителям будинку подарунки, вручення яких відбулося в урочистій атмосфері