У Житомирі почали будувати музей природи. Фото

У Житомирі неподалік Хрестовоздвиженської церкви, яку нині активно ремонтує Московський патріархат, почали зводити музей природи.

У Житомирі музей довгі роки розташовувався у церкві, яку “вольовим рішенням” нинішньої влади передано УПМ ЦМ. У храмі стояв відомий скелет мамонта, опудала птахів, тварин дивилися на відвідувачів з церковних стін. Час від часу сюди заїжджали виставки анатомічних відхилень, кунсткамери і усіляка інша гидота перед Богом. Так би мовити, тяжка спадщина, яка дісталась нам з радянської доби, яку наші поважні за віком чиновники іноді люблять підхвалювати, згадуючи, очевидно, часи своєї бурхливої молодості, коли й дерева були зеленішими і дівчата гарнішими.

Губернатор області Сергій Рижук, який теж комсомолель, сьогодні дуже переконливо говорив про духовність, закладаючи капсулу в будівництво нового музею природи. Каже, святотатством було розміщувати у Божому храмі усі ті опудала. Але настали “світлі часи” – саме ця влада (за якої Рижук – губернатор Житомирщини) показала, що вона конкретними справами господарює у власному домі. З держбюджету виділили 15 мільйонів гривень. Обласна рада виділила 300 000 гривень на проектну документацію. Землею поділилася Житомирська міська рада.

Будівля нового музею відповідатиме усім стандартам і нормативам для споруд такої категорії, – обіцяють забудовники. Її проект узгоджено з колективом музею, враховано побажання.

Тут буде новий музей природи

Його зводять неподалік церкви, яку десятиліттями оскверняли опудалами тварин та різними анатомічними виставками

Капсулу з посланням нащадкам заклали у фундамент перші особи області, які, очевидно, мають намір переконати виборців у тому, що якомога довше їхнє перебування при владі, вигідно не лише їм самим, а й усім житомирянам.