У Житомирі показали болта: фото, відео

“Болт Вам, а не 100 000” – під таким лозунгом пройшла сьогодні акція в Житомирі. Біля приміщення офісу державного підприємства “Інформ ресурси” активісти Демократичного Альянсу, учасники кампанії «Стоп свавіллю в паспортних столах!» провели процедуру “розрахунку по боргах”.

Нагадаємо, 11 вересня відбудеться суд за позовом ДП “Інформ-Ресурси”, через який підприємство має намір стягнути з Демальянсу суму в розмірі 100 000 грн., як компенсацію шкоди завданій репутації.

Активісти вирішили не чекати суду і повернули “свій борг” достроково. Бетонний болт – став для них символом боргового зобов`язаня.

Відео:

“Все, що ми винні – сьогодні віддаємо. Позов на 100 000 грн. як спроба залякати ДемАльянс не вдалась. Ми вкотре наголошуємо, що Інформ-Ресурси – підприємство-прокладка, яке в своїй діяльності не рідко обдурює людей та керується ненайпоряднішами принципами в своїй діяльності”, – коментує дії активістів голова Житомирської організації політичної партії Демократичний Альянс Дмитро Ткачук, на якого власне і було подано позов на сто тисяч.

Як тільки організатори акції підійшли до сходів будівлі та почали розгортати свої плакати залунала сирена сигналізацї і за 5 хвилин на акції з’явилась державна служба охорони (ДСО) в повному бойовому обмундируванні.

Голова житомирського ДемАльянсу для передачі боргу запросив директора підприємства, депутата міськради, регіонала Миколу Примачека, та той від цієї участі відмовився, – кажуть у прес-службі житомирського Демальянсу.

Болт, від якого відмовився депутат житомирської міськради

Журналісти, що намагались після акції все ж взяти коментар в керівництва ДП “Інформ-Ресурси” не змогли зайти в приміщення, адже двері охороняв працівник ДСО.