Захоплюючись красою полісянок, міський голова Житомира згадав про Катю Осадчу

Свято краси, жіночності, любові до рідного краю відбулося у Житомирі.

4 вересня в житомирському телецентрі пройшов заключний етап обласного фестивалю “Моє квітуче Полісся”. Фестиваль, започаткований обласною радою жінок на чолі з Тамарою Олійник, ювілейний, 10-й, і присвячений він 75-річчю Житомирщини.

Всі гості свята мали змогу помилуватися яскравими квітковими композиціями, представленими кожним районом і містом Полісся. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой виступили перед учасниками фестивалю.

“Жінка, що прикрашає квітами свою оселю, село, місто, цією заквітчаною працею звеличує себе, сім’ю, Україну, – наголосив у вітальному слові очільник області. – Ми гордимося тим, що наш край називається Поліссям, що цей конкурс започаткований у нас. Радіємо разом з вами, любі жінки, за рідний край, за його людей”, – каже Рижук.

Далі губернатор почав ділитися здобутками, спрямовуючи присутніх на ту думку, що Житомирщина йде правильним курсом і сходити з нього у жодному разі не варто. Каже, регіон працює прибутково, займає за багатьма показниками перші місця в державі.

Рижук розповідає жителям районів області про покращення життя у Житомирі

Губернатор розповідав глядачам, більшість з яких приїхала з районів і у житті Житомира не орієнтується, що нещодавно у Житомирі було відкрито нове приміщення музичної школи №1 ім. Б. Лятошинського, на черзі – відкриття оновленої після реконструкції обласної філармонії, незабаром на Замковій горі у Житомирі розпочнеться будівництво музею природи.

Міський голова Житомира Володимир Дебой захоплювався красою жінок Житомирщини

Оваціями зустріли його слова про те, що він в Одесі бачив Катю Осадчу, і їй навряд чи вдасться порівнятися у чарівності і шармові з тими жіночками-полісянками, які сидять у третьому ряді.

Свято прикрасили рушники, вишиті майстринями кожного району і міста області, які винесли дівчата в українському вбранні

Своїми виступами порадували артисти ансамблю „Сонечко”, зворушили присутніх співи і танцювальні композиції у виконанні вихованців дитячих садочків Житомира, – інформує прес-служба облдержадміністрації.

Захід продовжили виступи переможців обласного конкурсу у різних номінаціях. Кращим квітучим містом визнано Новоград-Волинський, а кращим заквітчаним районом – Андрушівський.

У номінації “Краща господиня” перемогла житомирянка Марія Бондарчук, яка, переїхавши з Народицького району і оселившись у багатоповерхівці на Крошні, заквітчила весь двір великого будинку, у якому мешкає.