У Житомирі сформують комісію, щоб зменшити борги по зарплаті. Склад комісії

На сайті житомирської міської ради з’явилося рішення про затвердження складу міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Там же – положення про Комісію.

Комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат є консультативно – дорадчим органом, створеним для координації діяльності підприємств, установ, організацій, спрямованої на погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та інших соціальних виплат на підприємствах, в установах і організаціях міста незалежно від форм власності.

Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, нормативно – правовими актами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями міського голови, даним Положенням.

Основні завданням комісії:

1. Сприяти діяльності органів місцевого самоврядування з питань, пов’язаних із своєчасною виплатою та погашенням заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат підприємстами, установами та організаціями міста незалежно від форм власності.

2. Готувати пропозицій щодо визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і підвищувати ефективність діяльності виконавчих органів міської ради.

3. Проводити аналіз стану справ та причин виникнення проблем з погашенням заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і визначати результати діяльності підприємств, установ та організацій, пов’язаної з розв’язанням зазначених проблем.

4. Подавати підприємствам, установам та організаціям розроблені за результатами своєї діяльності рекомендації та пропозиції, спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

5. Забезпечувати періодичне висвітлення у засобах масової інформації стану справ з погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

6. Отримувати в установленому порядку від підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань.

7. Запрошувати на свої засідання керівників підприємств, установ та організацій для розгляду питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

8. Утворювати у разі потреби для виконання покладених на неї завдань тимчасові робочі групи та залучати до них працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

Склад комісії:

Закусило Петро Іванович, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова комісії

Боровець Микола Петрович, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступник голови комісії

Петренко Любов Василівна, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради, заступник голови комісії

Упір Ірина Іванівна, начальник відділу соціально-трудових відносин, зайнятості населення та політики оплати праці управління праці та соціального захисту населення міської ради, секретар комісії

Члени комісії:

Астахова Олена Михайлівна, директор департаменту економічного розвитку міської ради

Дубініна Вікторія Володимирівна, старший державний виконавець Богунського відділу державної виконавчої служби Житомирського міського управління юстиції (за згодою)

Дубовик Дмитро Анатолійович, головний державний інспектор територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській області (за згодою)

Лісовець Людмила Василівна, головний державний виконавець Корольовського відділу державної виконавчої служби Житомирського міського управління юстиції (за згодою)

Лисак Віктор Анатолійович, заступник начальника Корольовського райвідділу УМВС України в Житомирській області (за згодою)

Макшаєва Наталія Володимирівна, начальник управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області (за згодою)

Орлова Олена Георгіївна, заступник голови Корольовської районної ради з питань діяльності виконавчих органів ради (за згодою)

Оніщук Олександр Васильович, голова Житомирської міської організації роботодавців (за згодою)

Сугак Ірина Леонідівна, заступник начальника Головного управління статистики у Житомирській області (за згодою)

Сидорова Олена Леонтіївна, заступник директора, начальник відділу доходів міського бюджету департаменту бюджету та фінансів міської ради

Хоменко Вадим Володимирович, заступник начальника державної податкової інспекції у м. Житомирі (за згодою)

Чугаєвська Тамара Савеліївна, голова координаційної ради голів профкомів міста Житомира (за згодою)