У Житомирі відбулися дебати між кандидатами в депутати: фоторепортаж

Сьогодні, 25 вересня у Житомирі по вулиці Михайлівській, 6 в кафе «Іоланта» зібралися кандидати в народні депутати 62 округу.

За столом мажоритарників зібрав медіа-клуб «Чесно про вибори» на чолі з її координатором Володимиром Піньковським.

На зустріч прийшли не всі запрошені кандидати: Михайло Горкуша, Роман Давиденко, Іван Камінський, Микола Савенко та Олег Умінський, «Батьківщину» представляв Сергій Сухомлин, оскільки за його словами у Геннадія Зубка вже за два тижні на цей час була запланована зустріч з житомирянами. Також до дебатів долучилися політологи Олег Данилейко та Сергій Рудницький, громадські діячі та журналісти.

Перед початком дебатів координатор громадського руху Володимир Піньковський зазначив, що «ЧЕСНО» не підтримує жодної політичної сили

«Ми хочемо знати, з чим житомирський кандидат іде у Верховну Раду. Ми хочемо, аби кожен коротко розповів про свої наступні дії», – сказав Піньковський.

За словами політолога Сергія Рудницького, вибори до Верховної Ради у Житомирі проходять мляво.

«У Житомирі поки лідирує Геннадій Зубко, на третьому місці Сергій Рижук. А друге місце, на превелике здивування посідає Микола Савенко. І що саме цікаве, на відміну від двох названих кандидатів ця людина не проводить великої політичної кампанії, він просто має свій рейтинг», – сказав Рудницький.

– Житомиряни – оригінальний електорат, – політичний експерт Олег Данилейко.

«Житомир – своєрідний. Ми можемо вибрати Бакая, Сацюка… – проте коли нас запитують, чого ми зробили такий вибір, то ніхто не може дати відповідь. Ми дуже оригінальні, і через те сьогодні будь-які рейтинги не є фактом виграшної позиції. Хто виграє? Той хто буде оригінальним. А я відчуваю оригінальність в стосунках опозиції та правлячої партії», – каже Данилейко.

Під час публічної дискусії кандидати в депутати по №62 округу коротко окреслили, чому вони йдуть до Верховної Ради

Микола Савенко, самовисуванець: «Перш за все людиною рухають амбіції та досвід прожитих років. Сьогодні прийшов той час, коли я можу достойно представити Житомирську громаду у ВР. Одна з найважливіших проблем не тільки Житомира, а й країни – потрібно зупинити те, щоб політика була бізнесом».

Олег Умінський, самовисуванець: «Мотивом стала робота в громадській раді. У нас є громада, проте влада посуває її в бік. Потрібно йти вперед аби це змінити».

Михайло Горкуша, партія Наталії Королевської «Україна – Вперед»: «Я побачив, що Королевська збирає нову команду. Зареєструвався, подав документи, щодня по всьому місту більше 130 житомирян віддавали за мене свої голоси. Таким чином народ сам вирішив хто від партії «Вперед» піде кандидатом в депутати по 62 округу».

Іван Камінський, самовисуванець: «Я хочу перш за все для себе дізнатися чи є у людей свідомість, чи голосують вони серцем».

Роман Давиденко, партія Віталія Кличка «УДАР»: «20 років Україна немає нового обличчя, немає людей, які дійсно робили щось для країни. Серцем ми вже голосували, зараз треба голосувати розумом».

Сергій Сухомлин, кандидат від «Батьківщини»: «Я хочу аби Житомир мав достойне місце на карті України».

Більше двох годин кандидати в народні депутати відповідали на поставлені запитання. Організатор дебатів у Житомирі Володимир Піньковський пообіцяв, що це буде не остання зустріч. У планах – аналогічні дебати. На цей раз з кандидатами по округу №63.

Сергій Рудницький, кандидат наук, політолог

Михайло Горкуша

Іван Камінський

Роман Давиденко

Сергій Сухомлин

Олег Умінський

Координатор громадського руху “Чесно” Володимир Піньковський

На дебатах також були присутні спостерігачі з Канади

Марина Кузьменко