У Житомирі відкрився музей історії міліції: фоторепортаж

Сьогодні, 6 вересня у приміщенні міністерства внутрішніх справ Житомирської області відкрився музей міліції Житомирщини.

22 вересня наша область святкуватиме 75-річчя створення Житомирської області. А 4 жовтня 1937 року у місті була сформована міліція, тобто відкриття музею запланували саме до таких двох урочистих подій.

Нам потрібно зберігати і відновлювати все те, що ми маємо. Думаю, що такий музей буде використовуватися для виховання молодого покоління. Я хочу аби наше суспільство зменшило своє критичне ставлення до міліції. І я, всілякими законами буду вас підтримувати, – сказав губернатор Сергій Рижук.

Очільник Житомирщини та голова облради Йосип Запаловський подарували музею вирізьблений з дерева герб України. Привітати всіх з відкриттям нового музею у Житомирі прийшов і міський голова Володимир Дебой.

Дякую всім вам, що напередодні дня міста, ви відкриваєте цей чудовий музею. Я вважаю, що це буде ще однією пам’яткою про тих людей, про тих правоохоронців, які загинули, – сказав, Володимир Дебой.

Також, для керівників міста та області була проведена невеличка екскурсія по музею.