В Озерному провели 12-й Кубок Житомирщини з Шотокан-карате. Фото

В шкільному спортзалі смт. Озерне цієї неділі каратисти Житомирщини змагалися за трофеї.

12-й Кубок області по Шотокан-карате за версією SKIF звів у напружених видовищних поєдинках спортсменів з усіх куточків Житомирщини, де розвивається карате.

Цей вид спорту у часи занепаду СРСР був заборонений. Нині ж він активно розвивається, занурюючи у чудовий світ єдиноборств дітей та дорослих, гартуючи їхній дух і тіло.

Для того щоб провести турнір обласного рівня, потрібні гроші. Взагалі, щоб тренуватися у достойних умовах потрібна стала фінансова підтримка. Кожна федерація виходить з тих можливостей, які у неї є, оскільки держава не забезпечує потреб наших спортсменів. Щось виділяється, але цього звісно ж недостатньо. Президент обласного представництва Шотокан карате-до за версією SKIF Олег Мерлушкін каже, що карате на Житомирщині розвивається активно, але до певної межі. Досягати вищих результатів не дозволяє обмежене фінансування.

Тому коли громадські організації пропонують допомогу, спортсмени радо її приймають. Житомирська обласна організація “МІР” (Молодь-ініціатор реформ), залучивши спонсорів та небайдужих до розвитку спорту на Житомирщині людей, допомогла каратистам провести кубок області на достойному рівні.

Були закуплені медалі, кубки, подарунки для учасників змагань. Все це піднімає статус чемпіонату. Сергій Форест, голова організації закликає житомирян активніше долучатися до підтримки спортивних товариств, оскільки за нинішніх умов, коли держава фінансує спорт за залишковим принципом, через самоорганізацію небайдужих людей можна зробити багато добрих справ для спорту і дітей. Так, як це було зроблено у Озерному цими вихідними.

Фінансову підтримку 12-го кубку області по Шотокан-карате за версією SKIF надали директор ТМ “Рудь” Петро Рудь, Роман Прищепа – банк “Кіпр”, Борислав Розенблат – компанія “Фаворит” та підприємець Рустам Раупов. Генеральний спонсор – голова правління ПАТ Житомирський «ЗОК» Геннадій Зубко.

В командних змаганнях першість отримали клуби:

1. «Саторі» Коростень,
2. «Кемпо» Озерне.

Чемпіонами області стали:

Торянік Євген (16-18 років)
Пацуха Рамма (8-9 років)
Ренькаc Віталий (16-17 років)

Вітаємо переможців і зичимо перемог усім карастистам Житомирщини на спортивних змаганнях найвищого рівня!

Прес-служба ЖОГО “МІР”

Під час урочистої частини нові члени ЖОГО “МІР” отримали членські посвідчення

Чемпіонат пройшов на високому рівні завдяки солідним подарункам від меценатів