Відпустка Рижука залежить від Януковича

22-го вересня Житомирщина відсвяткувала 75-річний ювілей. А з понеділка 24-го, керівник області Сергій Рижук мав піти у відпустку, щоб агітувати житомирян голосувати за себе.

Принаймні він так заявляв, відкриваючи оновлену філармонію. “Я вже й написав заяву і з понеділка буду у відпустці, щоб зосередитися на агітації”, – сказав тоді губернатор.

Однак вчора під час зустрічі батьківського колективу 17-ї школи з довіреною особою Сергія Рижука, на якій слухачі отримали вичерпну інформацію про досягнення нинішньої влади за останні 2 роки прозвучала інформація, що висуванець ПР піде у відпустку вже після дня вчителя, який в Україні відзначається у першу неділю жовтня.

Ситуацію роз’яснив Репортерові помічник Сергія Рижука Михайло Жайворон. Каже, відпустка губернатора залежить від Президента, який у ці дні перебуває у США з робочим візитом. “Заява Сергія Миколайовича йти у відпустку наявна, але для того, щоб рішення вступило у дію, його повинен підписати Президент”, – каже Жайворон.

Тоді ж під час відкриття оновленого фасаду філармонії Сергій Рижук заявив, що його робочі зустрічі і присутність на різного роду урочистостях у період виборчої кампанії може сприйматися як непряма агітація.

– Можна агітувати за себе і отримати «мінус», а можна нічого не робити з точки зору прямої агітації і отримувати якщо не повагу людей, то хоча б співчуття, – поділився спостереженнями губернатор-кандидат.