Житомирський художник Микола Бутковський отримав від друзів статус місцевого антика

Микола Бутковський – відомий художник. Його картини зберігаються у музеях і приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном.

Талановита людина талановита у всьому: Микола Бутковський автор багатьох оформлень для книжок. Його образи на обкладинках видань житомирських поетів і письменників. З Бутковським співпрацюють і центральні видавництва України та Росії. З початку творчого шляху художник намалював близько тисячі картин. Одночасно, захоплюється фотографією, створює незабутні портретні образи.

Минулої п’ятниці під час відкриття чергової персональної виставки Миколи Бутковського друзі закріпили на ним титул житомирського антика (античність, яка є фундаментом європейської культури проявляється у Бутковського як у його творчості, так і у спілкуванні з оточуючими).

Академічність – те, що присутнє у його прояві. Бутковський – інтелектуал. Закінчивши в свій час відділ книжкової графіки та ілюстрації Московського художнього інституту імені В.І. Сурікова він здобув знання, які стали потужним інструментом для створення власних самобутніх художніх образів.

Картини пишуться місяцями, інколи й роками. Картина народжується повільно. І поспішати з її написанням не варто. Головне – не сидіти склавши руки. Треба чимось займатися, у жодному разі не спинятися. Бо рух – це життя. Якщо навіть припустити, що все у світі зупиниться хоч на долю секунди, світ як такий перестане існувати.

Микола Бутковський знайшов себе у творчій фотографії. Між написанням картин, щоб не байдикувати, він знімає. Знімає місця, де йому доводиться бувати, своїх друзів. Особливо вдаються Бутковському творчі фотопортрети. Розкрити у людині її внутрішній світ через створення відповідного настрою, аури – це те, чим славиться Бутковський. У його творчому доробку нині близько 50-ти фотопортретів.

31 серпня в літературному музеї відбулася подія, яку Бутковський плекав вже давно – в залі зібралися друзі художника. Була відкрита виставка творчих фотопортретів житомирської творчої інтелігенції. Подібна виставка у Житомирі проходить вперше і триватиме вона до 1 жовтня. Двері літературного музею для усіх бажаючих відкриті.

Фоторепортаж Репортер Житомира:

Микола Бутковський: “Моя майстерня – оазис, в якому я живу!”