Житомиру загрожує нашестя щурів

Неподалік Преображенського собору на вулиці Перемоги оселилися щури та миші.

Представників даних біологічних видів перехожі та мешканці цього району не раз могли бачити просто посеред вулиці вдень.

Як стверджують біологи, щури загрозливі не тільки тим, що можуть напасти на людину. Вони набагато агресивніші за своїх близьких родичів, мишей. Але ще щури переносять на собі хвороби, які стали загрозою не для одної країни — чуму та холеру.

Вперше цих гризунів бачили ще кілька місяців тому. Але навіть від того періоду нічого не змінилося. Як вдалося з’ясувати журналістам, випадки зустрічі людей із цими небезпечними тваринами дедалі частішають. Крім того, стверджують спеціалісти, щури відомі тим, що їхня кількість збільшується дуже швидко і масово. Тож при бездіяльності місцевої влади та відповідних структур — невдовзі вони можуть заполонити весь Житомир.

Сайт міста Житомира звернувся до санітарно-епідеміологічної служби міста з проханням прокоментувати цю ситуацію. У приймальній санепідемслужби Житомира нам повідомили, що для того, щоб труїти щурів, житомиряни повинні знати звідки саме ці щури. Якщо з будинку — то треба звертатися до ЖЕКу, якщо на вулиці, то санепідемстанція має підрозділ, який за телефоном 34-04-95 може вислухати всі ваші пропозиції та побажання.

Тобто якщо щур — бомж, то треба дзвонити у СЕС, а якщо вона, даруйте, “прописана” у вашому будинку — то це до ЖЕКу…

Роман Здорик, www.0412.in.ua