Дебати. Точка Зору. Зубко не оцінив примирливий тон Рижука

Вибір за вами: добро чи агресія, виваженість чи спонтанність, досвід чи ілюзорне бачення розвитку Житомирщини з оглядом на доброго пана…

25 жовтня на каналі «Союз- ТВ» відбулись дебати між основними гравцями виборчих перегонів по 62-ому одномандатному округу (м. Житомир) Сергієм Рижуком та Геннадієм Зубко.

Ми розуміємо і поважаємо кожен вибір і кожне право на власну політичну позицію, якщо вона не нав’язується так агресивно, як це робив Геннадій Зубко, виразник ідей і прагнень об’єднаної опозиції.

Обираючи депутата Верховної Ради на п’ять років, ми повинні пам’ятати, що цим визначаємо подальшу долю міста, де нам з вами жити. Досі Житомир, місто жита й миру завжди асоціювали з привітністю та гостинністю поліщуків, і хотілось би, щоб ця репутація залишилась за ним і після того, як людина, яку ми делегуємо у Парламент, займе там належне місце захисника наших інтересів, а не чергового бунтівника, який буде блокувати роботу Парламента.

На жаль, під час прямого ефіру, Геннадій Зубко не оцінив нормальний, людський, примирливий тон Сергія Рижука, і антидержавницька діяльність помаранчевих, чиїм представником є Геннадій Зубко, проявилась з новою силою. Здавалося, що йому не потрібна виважена ділова дискусія, не потрібен Житомир та його мешканці, йому потрібно лише крісло у Верховній Раді, до якого він прагне понад усе.

У мене, наприклад, під час палких промов Зубка весь час крутився мотивчик незатійливої пісні «Мой шоколадний заяц». Хай вибачає мене пан кандидат, але дуже велика та разюча була розбіжність плакатного зображення з лагідним поглядом та агресивного, невихованого молодого чоловіка, якого поважні батьки не навчили не перебивати старших за віком та поважати іншу думку, окрім своєї.

Чому Зубку так вигідно було нападати. Істина відома, кращий захист – це напад. І цим перевіреним засобом він й користувався, бо не мав відповіді на елементарне запитання Сергія Рижука: що він особисто зробив для житомирян під час помаранчевої п’ятирічки, якими добрими справами для людей відзначився, як депутат міської ради ?!

Що казати, коли казати не має чого. Розповідати про власну майстерню «Шоколадниця», в якій ціни такі, що почастувати своїх дітей солодощами там можуть лише дуже заможні батьки. Чи наголошувати напередодні виборів на плановому знищенні соціального транспорту, чим прославилась команда Віри Шелудченко, до якої Геннадій Зубко входив на перших ролях?

Гадаю, житомирянам було б дуже цікаво дізнатися, як під “чуйним” керівництвом попередньої влади на металобрухт різали тролейбуси, зарплату працівникам не виплачували по півроку, чому вони й оголосили довготривалий страйк, а літні люди вимушені були ходити пішки. Впевнена, що ті “славнозвісні події”, які мали місце в часи владарюванні у місті саме команди, до якої належав і Геннадій Зубко, ще не вивітрились з пам’яті мешканців Житомира..

Мав рацію Сергій Рижук, коли нагадав опонентові, про «прихватизацію» двох дитячих садочків та гуртожитку, з якого сьогодні людей вимітають на вулицю, наче сміття, бо не утримались на короткому ланцюжку у пана директора Зубка, який керує «публічно-акціонерним» підприємством ЗОК, з якого половина прибутків йде у кишеню його сім’ї, а 360 працівників утримається ним по залишковому принципу.

І сьогодні він публічно хоче сформувати таку думку і ставлення до провладного кандидата від ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, яка вигідна йому, успішному капіталісту, який вже намітив вищі рубежі. А чого б ні, у столиці і земля дорожча, і можливості для лобіювання власного бізнесу набагато більші.

Чому на ефірі з’явилась тема інвестицій, яка вийшла з вуст Зубка? Тому, що так вигідно говорити представнику помаранчевого складу влади, які весь час звикли жити в борг, забуваючи наголошувати людям, що беруть то вони чужі гроші, які вкладають у власний бізнес, а віддають наші. Той зашморг, в який вони втягують Україну всілякими позиками, ще довго зашморгом буде висіти на шиї у наших дітей. Але те, що зовсім не зрозуміло простому обивателеві, зрозуміло експертам і фахівцям, що й доводив вподовж всієї програми Сергій Рижук, який стверджував, що інвестиції беруть тоді, коли не можуть самі на себе заробити. А Житомирщина сьогодні не лише справилась з цим завданням, а й вийшла на певний рівень прибутку.

З кожним днем люди бачать, що при керівництві країною і Житомирщиною представників ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, нашу область очікують великі перспективи. Треба набратися терпіння і не кидатись у крайнощі, як нам публічно пропонує Геннадій Зубко. За його логікою, не треба навіть копирсатись і намагатись щось робити, а треба чекати доброго пана із-за кордону. Що не репліка, то настанова: Ось приїде пан, пан нам допоможе.

28 жовтня – вибори у Верховну Раду України. Цей день – точка відліку майбутнього Житомирщини. І лише від нас залежить – будемо жити і будувати чи будемо далі очікувати мани небесної. Ми – будівники власної долі!

Василина Поліщук