Кличко: Дії колег по опозиції ставлять під загрозу перемогу демократичних сил на виборах

Політична партія «УДАР Віталія Кличка», керуючись визначеними принципами та засадами виступила з ініціативою по об’єднанню з опозиційними силами з метою недопущення перемоги партії влади на цих виборах.

Однак, об’єднана опозиція, на жаль, не почула закликів щодо вгамування особистих амбіцій та замість 22 запропонованих «УДАРом» кандидатів зняла лише 8. Але справа навіть не в кількості округів чи кандидатів, а в шансах на спільну перемогу опозиційних демократичних сил.

Дії ВО «Батьківщина» щодо визначення і підтримки єдиних демократичних кандидатів у мажоритарних округах серйозно ускладнюють завдання опозиційних сил провести велику кількість депутатів до парламенту нового скликання. Це може суттєво вплинути на результати виборів.

Партія «УДАР» зі свого боку виконала усі домовленості щодо зняття кандидатів на користь представників ВО «Батьківщина»

«З нашої сторони були виконані усі домовленості. Ми домовилися зняти тих наших кандидатів, які мають меншу підтримку виборців за результатами спільного соціологічного дослідження і оцінки перспектив кандидатів. І ми їх у визначених округах зняли», – сказав Кличко.

Крім того, поважаючи пропозиції ВО «Батьківщина» стосовно формування коаліції демократичних сил у парламенті нового скликання до виборів, Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко запропонував створити демократичну коаліцію одразу після парламентських виборів.

«Це відповідає європейській традиції, коли демократичні партії, які пройшли до парламенту, об’єднують свої зусилля та виробляють спільну стратегію дій. Перемога на виборах і захист результатів голосування, а не підписання чергових заяв, декларацій та угод – ось головне завдання опозиції в ці дні». – наголосив Віталій Кличко.

Прес-служба Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»