На Майдані українці гідно вимагали змін, і після серії помилок демократичний курс має бути відновлено – Віктор Ющенко у фільмі «Захисти Україну». ВІДЕО

«Майдан – це те, чим ми повинні пишатися. Це був перший крок до того, щоб мільйони людей могли говорити: я гордий, що я – українець. Весь світ привітав українців зі святом – тому що ми довели, що через роки після здобуття незалежності ми нарешті відбулися як суверенна нація, яка може вирішувати свою долю. Мирна революція – це комплімент національному характеру українців як європейців. Ми достойно вимагали змін і разом ми красиво перемогли», – сказав Віктор Ющенко у фільмі «Захисти Україну».

Віктор Ющенко констатував, що «демократичний курс, який тривав п’ять років і приніс українській нації безліч здобутків, можливостей і переваг, знецінився за вдвічі менший термін, змінився на протилежний».

___________________________________________________________________________________________

«Демократія вразлива тим, що дає авторитаризму інструмент чесно здобути владу. Когось з вас я до кінця не переконав у небезпеці цього парадоксу. Протягом 5 років при владі ми не завжди знаходили консолідацію, і через це нам вдавалося далеко не все. Чимало часу ми втратили на чвари і зради. Замість синергії команди ми отримали втрату продуктивності наших зусиль. Чи є в цьому моя відповідальність як Президента? Переконаний, що є.»

Віктор Ющенко

____________________________________________________________________________________________

Віктор Ющенко нагадав, що всередині України, яка стала на демократичний європейський шлях розвитку, розпочалися провокації і національну демократію компрометували спробами розколу команди. Ситуацію всередині країни розхитували скандалами, конфліктами, взаємною непримиренністю.

«Росія шукала лояльних і ефективних партнерів серед учасників демократичного табору. Тих, хто сприйме цинізм гасла «розділяй і владарюй». Кремль досить швидко знайшов політиків, чиї надмірні амбіції не обмежували у методах поводження з власними партнерами. 2008 рік став Рубіконом у руйнуванні демократичних здобутків. Через нього легко перейшли ті, для кого було легко переступити через Україну», – сказав Віктор Ющенко.

У своєму виступі він наголосив на головній небезпеці українській державності – гуманітарній окупації.

«Сьогодні ХХІ століття. Держави більше не завойовують танками – їх нищать культурно. Територію не здобувають солдати – її продають національні зрадники, кочубеї ХХІ століття. Коли здають мову – здають тисячі кілометрів української землі.

Фільм Захисти Україну

Коли здають освіту – продають майбутнє українських поколінь. Україні призначено статус колонії, і до цієї мети її рухають не тільки ззовні – ця політика має багато прихильників зсередини. Повзуча окупація вже відбулася. Пам’ятники Сталіну чи Катерині ІІ – це прикордонні стовпи зони окупації. Іде військо розкольників, провокаторів, відвертих українофобів – вони сидять в Уряді, в парламенті, у без пекових структурах», – сказав Віктор Ющенко.

За його словами, плани побудови «Русского мира» не зустрічають опору в основних українських політичних таборах. Лише «Наша Україна» відкрито виступила проти заяв російської сторони про наступальне поширення російської мови та блокування європейських стандартів в організації внутрішнього українського життя.

___________________________________________________________________________________________

«Вимагати скасування закону про мови. Зупинити русифікацію освіти, русифікацію інформаційного простору, дати український фільм, український телевізійний продукт. Не переписувати історію за підказками тих, хто не може визнати найбільшу трагедію української нації – Голодомор – геноцидом, злочином тоталітарного режиму проти мільйонів українців. Вивчити свою історію, вшанувати своїх героїв. Говорити мою своїх предків. До цього закликає «Наша Україна», бо це – істинні цінності нації. Це наша ідентичність і тотожність», – закликав Віктор Ющенко.

____________________________________________________________________________________________