На Житомирщину на округ Журавського збирається “десант” добровольців з усієї України

У суботу, 29 вересня, у виборчому окрузі № 66 на Житомирщині активісти поширювали листівки з інформацією, чому не можна голосувати за Віталія Журавського.

Нагадаємо, що Журавський є автором сумнозвісного закону про наклеп, балотується від Партії регіонів.

Акція відбулася в рамках кампанії «Помста за розкол країни».

У листівці описано основні «здобутки» Журавського за час його перебування на посаді заступника міського голови Києва Леоніда Черновецького та народного депутата. Зокрема, про його намагання зробити дитячі гуртки КП «Підлітковий клуб» платними, випадки підкупу виборців ТВ-тюнерами та продуктовими наборами з горілкою, а також невідповідність життя з задекларованими доходами. Звичайно, нагадали виборцям і про намагання Журавського обмежити свободу журналістам з допомогою закону про наклеп.

Під час поширення листівок невідомі особи двічі нападали на громадських активістів. Спочатку в селещі Черняхів, до них підійшов міліціонер, однак, активісти пояснили, що розповсюдження відбувається в рамках закону, і він пішов геть. Потім у тому ж селищі двоє невідомих намагалися відібрати листівки в дівчини-активістки, але втекли, коли на допомогу їй прийшли активісти-хлопці. Пізніше у Малині ці самі люди напала на хлопця-волонтера, який у бійці з ними вивихнув собі палець, однак всі листівки зберіг.

На акції протесту проти закону про наклепу 1 жовтня у Києві учасники «Помсти» оголосили збір добровольців на другу анти агітаційну поїздку на округ Журавського на Житомирщині. Вона відбудеться 4 жовтня.