Один з керівників податкової Житомира погорів на хабарі, – СБУ

У Житомирі СБУ затримала на хабарі у 50 тисяч гривень одного з керівників Державної податкової інспекції міста.

У Житомирі співробітники Служби безпеки України спільно з підрозділом внутрішньої безпеки ДПС затримали на хабарі одного з керівників Державної податкової інспекції обласного центру, яка вимагала та одержала хабара від директора одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями міста.

Встановлено, що у вересні-жовтні ц.р. під час проведення планової виїзної документальної перевірки фінансово-господарської діяльності цього ТОВ податківцями було виявлено низку порушень вимог чинного законодавства, за що товариство мало сплатити штрафні санкції і нарахування на суму понад 500 тисяч гривень.

За зменшення розміру штрафних нарахувань майже удвічі – до 279 тисяч гривень – 47-річна посадова особа податкової інспекції Житомира вимагала у директора ТОВ хабара у розмірі 50 тисяч гривень.

9 жовтня ц.р. співробітники СБУ затримали хабарницю «на гарячому» одразу після отримання цієї суми у приміщенні бізнес-центру Житомира

За матеріалами Служби безпеки України прокуратурою Житомирської області стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ознаками вчинення нею злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара, поєднаного з вимаганням, службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Наразі затримана перебуває під вартою.

Слідство у справі триває.

Прес-група УСБ України в Житомирській області