«Рижук поки не виконав рішення суду, який визнав його рекламу незаконною» – Геннадій Зубко

На сьогодні зовнішня політична реклама губернатора-кандидата в народні депутати Сергія Рижука досі не знята, вихідні дані на ній також не з’явилися, хоча суд визнав 13 сітілайтів та білбордів Рижука незаконними – повідомив сьогодні на прес конференції кандидат в народні депутати, лідер Об’єднаної опозиції на Житомирщині Геннадій Зубко.

«Губернатором Житомирщини, кандидатом в народні депутати було розміщено зовнішню агітацію, яка не відповідає вимогам чинного законодавства. Суд визнав таку агітацію незаконною та постановив, що потрібно зняти інформацію з 13-ти рекламних носіїв. На сьогоднішній день нічого не змінилося, – сказав Геннадій Зубко – зміни відбулися тільки на одному білборді – замість Рижука, який в рекламі приховує свою партійну приналежність, там тепер висить реклама Партії Регіонів. Очевидно, гнів партійного керівництва губернатору страшніший за рішення суду».

Лідер Об’єднаної опозиції також сказав, що Сергій Рижук не подав апеляціі на рішення суду щодо його незаконної політичної реклами.

Геннадій Зубко додав, що провладний кандидат розміщує рекламу в громадському транспорті, що є також незаконним – порушується ст. 74 п.8 «Про розміщення реклами на транспорті».

«Чинний губернатор, кандидат в народні депутати від провладної партії – це людина, яка хоче приймати закони у Верховній Раді, але уже зараз цинічно порушує чинне законодавство», – зазначив Геннадій Зубко.