Сьогодні у світі відзначають День музики

З 1975 року 1 жовтня за рішенням ЮНЕСКО стало Міжнародним Днем музики.

Міжнародний день музики почали відзначати за ініціативи композитора Дмитра Шостаковича. За традицією цього дня у всіх країнах світу проходять концерти за участю різних музичних колективів. Більшість музикантів воліють на День музики згадати шедеври світової класики і виконати їх для публіки.

Якщо говорити про історію виникнення музики, то ще в печерах Африки збереглися наскальні малюнки, на яких були зображені люди з музичними інструментами. Музика в різний час ставала справжнім соратником людини. Без музики не проходили ритуальні дійства, вона була атрибутом всіх свят, або похоронних процесій.

Музика – це щось цікаве і, в деякій мірі, містичне. Адже вченими доведено її цілющі властивості. Вона здатна зцілювати душі, примушувати людей задуматися про вічне, прекрасне. Хоча зараз багато музичних стилів і напрямків, все ж кожен вибирає собі музику по духу, внутрішньому відчуттю і залежно від індивідуального смаку.

Музика, безумовно, володіє величезною силою, адже багато композиторів, висловлюючи через неї стан душі, надихали на подвиги, приносили в життя людини нотки радості, тривоги, наснаги і т.д. Змінюються епохи, люди приходять і йдуть, а музичні твори залишаються жити в століттях.

Джерело: vpoltave.pl.ua