Свідома позиція громадян є найкращим способом відвернути фальсифікації виборів – Віктор Ющенко

Відчувати відповідальність за долю України і зробити все можливе для того, щоб парламентські вибори 28 жовтня відбулись чесно, закликав владу, опозицію та виборців третій Президент України, лідер об’єднання «Наша Україна» Віктор Ющенко в інтерв’ю телеканалу «Житомир».

Президент вважає, що сьогодні виникають загрози зловживань на виборах через недосконале законодавство, зокрема через прийнятий зусиллями влади та опозиції Закон про вибори:

«Ми можемо сьогодні говорити про ризики, про те, що сформовані, в тому числі, зусиллями так званої Об’єднаної опозиції, засади, призведуть до того, що зловживання можливі. Це як незаряджена рушниця, яка висить на стіні, і бувають випадки, коли раз в житті і вона стріляє».

На його думку, найкращим захистом від фальсифікацій є висока явка українців на виборчі дільниці.

___________________________________________________________________________________________

«Ще раз хочу нагадати, що найширша участь громадян у виборах, масова усвідомлена поведінка виборця це найбільша протиотрута проти будь-якого інструментарію, який може вжити влада чи на конкретній дільниці той чи інший кандидат»

Віктор Ющенко

____________________________________________________________________________________________

У той же час він переконаний, що вже сьогодні проголошувати вибори нелегітимними, як це роблять певні політики із табору Об’єднаної опозиції, є безвідповідальним.

«Я сьогодні закликаю всіх учасників виборів спрацювати на те, щоб українські вибори відбулися, це найкраща точка у відносинах між політичними силами через чесний законний виборчий протокол. Якщо ми всі разом, починаючи з влади, цей іспит не складемо, на нас чекають роки нестабільності, роки, які відкинуть нас від здорових європейських процесів.

Іншими словами, якщо ми не робимо вибір через вибори, у нас альтернативи немає, ми приречені повертатися у вчорашній день, приречені продовжити депресію», – підкреслює лідер «Нашої України».