У Житомирі облаштування майданчиків під свій особистий контроль взяв Сергій Рижук. ФОТО

Впродовж останніх двох тижнів за сприяння Сергія Рижука у обласному центрі відкрито цілу низку дитячих майданчиків.

25 жовтня губернатор Житомирщини, кандидат у народні депутати Верховної Ради України по 62-ому одномандатному округу провів перевірку, як виконуються його розпорядження щодо облаштування дитячих майданчиків у Житомирі.

У робочій поїздці по місту очільника області супроводжував керівник обласного виборчого штабу Партії Регіонів, депутат обласної ради Олександр Никитюк, начальник головного управління у справах сім і, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула, активісти Партії Регіонів.

Побував Сергій Миколайович і на дитячому майданчику по вулиці Вітрука, 49, де дворова команда з великим азартом грала у футбол. Появу губернатора підлітки зустріли із захопленням. Не кожен день сам керівник області, який посприяв облаштуванню для них справжнього футбольного поля та подарував омріяного м’яча, здійснює його подачу.

Показово, що урок фізкультури, на який завітала офіційна делегація представників влади, проходить прямо біля будинку, де маленькі діти знаходяться під наглядом не лише вчителя, а й батьків

_________________________________________________________________________________________________________

«Для мене особисто розвиток фізичної культури і спорту є найголовнішим завданням. Я завжди розглядав облаштування спортивних майданчиків, як один із основних напрямків соціальної політики влади. Нещодавно наша країна довела на що здатна. Увесь світ визнав, що ми провели Євро-2012 на найвищому рівні. Україна продемонструвала високу організованість, щиру гостинність і доброзичливість. Тепер ваша чергу гідно представляти Житомирщину на майбутніх чемпіонатах на олімпійських іграх. Ми все робимо для того, щоб ви мали відповідні умови для самореалізації у спорті та готувались до майбутніх звершень і перемог. Я впевнений, що наші хлопці, які сьогодні ганяють м’яч на дворовому футбольному полі, здатні на найвищі досягнення. Я вірю в вас, я вболіваю за вас і чекаю приємних новин про ваші медалі, які обов’язково вас знайдуть».

Сергій Рижук

_________________________________________________________________________________________________________

Батькам сподобалася цільова державна програма розвитку спорту, про яку їм розповіла Раїса Гула.

«Сергій Рижук на Житомирщині робить ставку на масовий спорт, тому й облаштовує дворові спортивні майданчики. За часів помаранчевому мороку та хаосу ніхто не звертав увагу на дозвілля молоді. Про спорт взагалі забули. І нарешті влада повернулась обличчям до цього нагального питання, яке стоїть у голови адміністрації Сергія Рижука на порядку денному під номером один», – зазначила Раїса Гула.

Перевірка показала що всі розпорядження голови Житомирської обласної адміністрації Сергія Рижука виконані відповідально, якісно, тобто на совість – по всьому місту з’явилися нові спортивні майданчики, які вже облюбувала дітвора.

Облаштування майданчиків у Житомирі, яке Сергій Рижук узяв під свій особистий контроль, сьогодні стає рекламою здорового засобу життя для житомирян, котрі доведуть у майбутньому силу й престиж українського спорту на міжнародному рівні.

Василина Поліщук