У Житомирі Юрій Бобер розповів як його вбивала попередня влада, шукаючи компромат на Тимошенко

Юрій Бобер, відомий у Житомирі підприємець, громадський діяч (очолював федерацію боксу області), чиновник.

Нині начальник управління Держгірпромнагляду Житомирщини (таку посаду нині займає Юрій Бобер) ходить з охороною,.. бо багато знає. За десять днів до виборів Юрій Бобер як свідомий громадянин вирішив виконати свій громадянський обов’язок і проінформувати українців, а особливо виборців округу з центром у місті Бердичів про звірства і підкилимний бруд помаранчевої влади. Від “помаранчевих” там балотується Павло Іванович Жебрівський.

Юрій Бобер стверджує, що судових позовів від тих, кого він викриває, він не боїться, навпаки, викликає їх на публічні дебати і готовий відповідати за кожне слово.

Мене ледь не вбили через компромат

Юрій Бобер: “Я один з постраждалих війни компроматів, яку розгорнули між собою помаранчеві “вожді” після приходу до влади. У ніч з 16-17 січня 2005-го року у мою київську квартиру увірвалася озброєна банда. Нападники були у масках, одягнені у камуфляж. 5 годин вони допитували мого водія, вимагали, щоб він сказав де ключ від сейфа. Водій нічого не сказав, бо не володів цією інформацією. Його били. Далі, коли нападникам стало ясно, що водій нічим не допоможе, за допомогою інструментів вирвали 120-кілограмовий сейф зі стіни. Гуркіт був таким, що чув увесь будинок.

У цей момент я ввійшов у квартиру. Одразу ж напали. Мене били, а водія тримали на прицілі. Врятувала сусідка, яка наробила галасу. Сполохані бандити, щоб не засвітитися, припинили розправу, винесли сейф і зникли. Цікаво, що сусіди викликали міліцію, кричали що людей убивають, що вся сходова клітина у крові, але та не поспішала. Очевидно, була дано “зелене світло” робити свою справу.

У часи помаранчевої влади скоювались санкціоновані вищим керівництвом держави розбійні напади

Про товариські стосунки житомирянина Юрія Бобера і екс-прем’єрки Тимошенко, яка нині відбуває покарання у Качанівській колонії знали у певних колах. Де вони там відпочивали і як – одним їм відомо. Весь блиск і бруд вищих ешелонів влади невідомий простим роботягам. За таке можуть і голову знести.

Відомо те, що сказав сьогодні Бобер на прес-конференції у Житомирі: “Хтось вирішив, що у моєму сейфі київської квартири є компрометуючі матеріали на Тимошенко, включно з фотографіями відпочинку у банях. На вищому державному рівні було таємно санкціоновано ці матеріали вилучити. Яким способом, я вже розповів. Компромат на Тимошенко був необхідний, щоб домовлятися з нею про розподіл владних повноважень з позиції сили. З ким ділила повноваження Тимошенко на початку ери помаранчевих ви усі знаєте”.

Юрій Бобер звинувачує у замаху на себе вище керівництво попередньої влади. Каже, на Майдані говорили про чесність і відкритість, демократію, а у самих руки по лікоть у крові.

___________________________________________________________________________________________

“Та банда, яка увірвалася у мій будинок обслуговувала помаранчеву владу і займалася не лише розбієм, а й вбивствами. Розслідування діяльності цього угруповання привело до того, що більшість його членів вже на тому світі і ні про що свідчити не можуть. За свої слова я відповідаю.”

Юрій Бобер

____________________________________________________________________________________________

Начальник управління Держгірпромнагляду Житомирщини стверджує, що безпосередню причетність до нападу на нього має Павло Жебрівський, який йде у депутати по Бердичеву і змагається за прихильність місцевого україноспрямованого електорату.

Юрія Бобера не бентежить той факт, що з заявою про злочини попередньої влади, включно з персоналіями, які балотуються по Житомирщині, він виходить за 10 днів до виборів. Виникає питання: а може метою цієї прес-конференції і є спроба напередодні всенародного волевиявлення понизити рейтинг Жебрівського? Це питання кореспондент Репортер Житомира задав ініціаторові скандальних заяв.

За фотоальбом з Тимошенко він ледь не поплатився життям

Юрій Бобер наголошує: те, що він виголосив сьогодні, він говорив публічно і раніше. На його рахунку – десятки звернень до міліції, прокуратури, вищих керівників держави з вимогою розслідувати справу до кінця і покарати винних. Виходить так, що за 10 днів до виборів Юрій Бобер, який не є суб’єктом виборчого процесу, просто вирішив ще раз нагадати про те, як його ледь не позбавили життя ті, хто зараз знову “рветься до влади”, апелюючи до вишиванок, мови і демократії. Цікаво, кому це може бути вигідно з точки зору боротьби на окрузі?…

СМС “Привіт від Жебрівського”

Суду і слідства не було і злочинцем нікого називати ми не маємо права. Але для Юрія Бобера все однозначно.

– У перші дні після зухвалого розбою правоохоронці затримали першого учасника нападу, – продовжує свою оповідь Бобер. – На очній ставці, організованій полковником Мірошниченко, бандит Коханевич мені погрожував: “Ти пишеш заяву, що не маєш претензій і все забуваєш. А ми тобі вертаємо твоє майно, крім грошей. Твої гроші пішли на забезпечення операції. У розробці був намір взяти у заручники твою доньку, але я переконав цього не робити. Вирішили провести пряму операцію. За твою голову призначена нагорода – 4000 долларів, так що не рипайся.

Далі мені приходить смс з погрозливим змістом: “Привіт тобі від Жебрівського! Бережись!”. Жебрівський тоді був губернатором Житомирщини та другом екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. У присутності свідків ми долучили текст цього повідомлення до матеріалів справи. Але зрозуміло, що замовники у вищих ешелонах помаранчевої влади були незацікавлені у об’єктивному розслідуванні нападу на мене. Орган дізнання робив усе для невстановлення фігурантів. Всі здобуті речові докази були знищені. Тільки минулого року розслідування цієї справи відновилося.

Юрій Бобер має інформацію, що організатор замаху на нього – нині перебуває за кордоном. Це близька людина до Павла Жебрівського. Його прізвіща Бобер не назвав.

Нині нова влада і Бобер сподівається, що їй вистачить політичної волі довести розслідування до кінця і покарати його кривдників.

Щодо долі компромату. Бобер каже, що у сейфі фотографій, які кидали б тінь на репутацію Тимошенко не було, у чому, якщо вірити товаришеві нині ув’язненої екс-прем’єрки, змогли переконатися замовники.

Сергій Фещенко