У Житомирі лікарка не помітила на знімках раку легенів і залишила хвору помирати

У Житомирі рідні пацієнтки звинувачують у її смерті лікаря-рентгенолога.

49-річна жінка померла від раку легенів останнього ступеня. Хоча за кілька місяців до того робила рентген. Але рентгенолог пухлини не побачила і написала, що легені пацієнтки здорові. Хоч новоутворення на знімку таки було видно, йдеться у сюжеті ТСН.

На могилі своєї матері вони вирішили покарати винних у її смерті. Людмила Кратасюк померла в 49 років, так і не дочекавшись свого ювілею. Останні сім місяців життя жінка почувалася вкрай погано. У неї постійно трималася температура й боліло у грудях. Терапевт порадила зробити рентген легенів.

“Вона почала худнути, температура 37,5, казала, що застудилася. Зробила цей рентген, сказали їй, що усе добре. Ну добре то добре”, – згадує Ольга Гатченко, дочка померлої.

Та вже за три місяці жінці стало ще гірше. Її направили до обласної лікарні. Уже тут діагностували – рак легенів останньої стадії, і поцікавилися, чому звернулися до лікарів так пізно. Тоді рідні пацієнтки продемонстрували медикам рентгенівський знімок.

З’ясувалося, пухлина була й тоді, але рентгенолог її не помітила. Лікар мав би відправити пацієнта на додаткове обстеження.

Родичі жінки певні, якби тоді рентгенолог на ранній стадії побачила пухлину, хвору могли б урятувати. У поліклініці, де робили знімок, визнають – рентгенолог допустила помилку.

________________________________________________________________________________________________________

Лікаря звільнили відразу після висновків комісії. Павло Журбенко, завідувач поліклініки № 2 Житомира, розповів:

________________________________________________________________________________________________________

“У даній ситуації це реально її помилка, тому що запис по журналу після цього інциденту перевірявся. Ми бачимо який результат, це чисто лікарська помилка”.

Та родичі жертви лікарської помилки вважають – звільнення за це замало. Покарання для рентгенолога, яка не побачила пухлину на знімку, вони домагатимуться в суді.

Джерело: ТСН